OLJE OG GASS

Utslippet har kostet BP dyrt

EN HØY PRIS: En hjelm som har tilhørt en oljearbeider, ligger og dupper i oljesølet utenfor kysten av delstaten Louisiana. Utslippet har så langt kostet BP 1,43 milliarder dollar.
EN HØY PRIS: En hjelm som har tilhørt en oljearbeider, ligger og dupper i oljesølet utenfor kysten av delstaten Louisiana. Utslippet har så langt kostet BP 1,43 milliarder dollar. Bilde: Reuters / Scanpix
10. juni 2010 - 10:59

Oljeutslippet i Mexicogolfen har så langt kostet selskapet BP nærmere 10 milliarder kroner.

Store utbetalinger

Prislappen på 1,43 milliarder dollar omfatter boring av avlastningsbrønn, utebetalinger til flere amerikanske delstater og bygging av kunstige øyer for å hindre oljen i å nå land.

Oljeutslippet er den verste miljøkatastrofen i USAs historie, og BP mener det er for tidlig å si hva de totale kostnadene vil bli.

Aksje til bunns

Selskapet synes likevel det er merkelig at verdien av BP-aksjene falt nesten 16 prosent i New York onsdag til det laveste nivået siden midten av 1990-tallet.

– BP møter denne situasjonen som et sterkt selskap, heter det i en uttalelse fra oljegiganten.

Siden plattformen Deepwater Horizon sank og utslippet begynte i slutten av april, har verdien av aksjene i oljeselskapet sunket med rundt 40 prosent. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.