NORD STREAM

Tysk avis: Nord Stream-rørledningene kan bli ødelagt for alltid

Frykter inntrengning av saltvann i gassrørene. En talsmann for selskapet Nord Stream AG er fortsatt optimist.

Gasslekkasjen i Østersjøen på Nord stream 1 og 2.
Gasslekkasjen i Østersjøen på Nord stream 1 og 2. Foto: Kustbevakningen
Tia KarlsenTia KarlsenJournalist
28. sep. 2022 - 14:21

Tyske sikkerhetsmyndigheter antar at de tre rørene i Nord Stream 1 og 2 vil være ubrukelige for alltid etter de antatte sabotasjehandlingene på gassledningene. Det skriver den tyske avisen Tagesspiegel.

Ifølge danske energimyndigheter er det ikke snakk om mindre rifter, men store hull der de tre eksplosjonene har funnet sted.

Om ikke ledningene repareres raskt, risikerer man at store mengder saltvann renner inn og tærer på ledningene. Vurderingen fra tyske sikkerhetsmyndigheter skal stamme fra kilder i regjeringskretser, ifølge Tagesspiegel.

Den danske Energistyrelsen frykter at det vil ta mellom én og to uker før man kan gå inn i området.

En talsmann for selskapet Nord Stream AG sier de mener reparasjon på Nord Stream 1-gassrørledningen er en mulighet så snart skadeomfanget er klart.

Talsmannen sier selskapet ønsker å gjennomføre en inspeksjon så snart myndighetene har lettet på adgangsrestriksjonene rundt lekkasjen utenfor Bornholm. Talspersonen ønsker ikke å kommentere kostnadene eller hvem som skal betale for en eventuell reparasjon.

Nord Stream 2 AG, som opererer den andre Nord Stream-ledningen som også er rammet av en større lekkasje, sier det ikke er mulig å anslå hva situasjonen på rørledningen er, men at det må være store strukturelle skader. De mener reparasjoner kan bli vanskelige, ettersom selskapet er ilagt sanksjoner av USA.

Les også

Nord Stream 1 skal være tømt for gass

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.