KARRIERE

Tord (22) og Tobias (21) har «årets feteste sommerjobb»

– Noen synes tydeligvis dette er veldig festlig.

Tord Overå (22) og Tobias Martinsen (21) er produkttestere for Elkjøp i sommer.
Tord Overå (22) og Tobias Martinsen (21) er produkttestere for Elkjøp i sommer. Bilde: Elkjøp
26. juli 2014 - 14:48

Selfie-kamera, spray tan og ansiktsmassasje. Dette er noen av produktene Tord Overå (22) og Tobias Martinsen (21) fra Oslo har testet for Elkjøp denne sommeren.

I korte trekk går arbeidet ut på å lage anmeldelser av ulike Elkjøp-produkter, gjennom å lage testvideo og gi tilbakemelding på produktet på selskapets nettsider. Hva de får prøve ut er det ledelsen og brukerne på Elkjøps Facebook-side som bestemmer.

– Det blir mye jentegreier. Noen synes tydeligvis dette er veldig festlig, sier Tord Overå til Teknisk Ukeblad.

Les også: Dette er de vanskeligste teknostudiene å komme inn på

Røsket opp kroppshår

For tre uker siden testet guttene selskapets mange epilatorer. For de uinnvidde er dette en slags elektrisk pinsett som river opp kroppshår fra roten. Skal man tro guttene gjør det like vondt som det høres ut.

Tord rangerer smerten til 6,5 på en skala der én er smertefritt, og ti tilsvarer å knipe seg selv på innsiden av låret med en tang.

– Det er tortur, men smerten går heldigvis raskt over, forsikrer forsøkskaninen.

Se og del guttenes smerte i videovinduet under.

Les også: Unngå denne fellen hvis du vil ha matteflinke barn

Bronsebrune oslogutter

Hårene har så vidt begynt å vokse opp igjen på Overås legger etter testingen for rundt tre uker siden. De glatte benpartiene komplimenteres med en gyllenbrun farge på kroppen, et resultat av spray tan, og babyhud under føttene etter testing av en elektrisk fotfil.

Førstnevnte gir ifølge testeren en bra «tan» på brøkdelen av tiden man ville brukt ute i solen.

– Spray tan kan vi anbefale videre, selv om det ikke er like sosialt akseptert for begge kjønn. Her er det først og fremst samfunnet som må ta kritikk, poengterer 22-åringen.

Se Spray tan-testingen i videovinduet under.

Les også: Dette irriterer oss mest på jobb

Studerer produktutvikling

For ordens skyld: De har også testet kjønnsnøytrale produkter som en trådløs høyttaler, Samsung Galaxy S5 og kameraet Sony A6000.

En vanlig arbeidsdag består i å planlegge, teste, filme og redigere. Den største oppgaven er å klippe videomateriale etter filming.

Guttene har liten erfaring med redigering fra før. Deres fagfelt er nemlig noe ganske annet: produktutvikling. Begge studerer dette på NTNU. Tord på tredje- og Tobias på førsteåret.

– Vi møtte hverandre for første gang på audition til Elkjøp. Det at vi studerer det samme er egentlig helt tilfeldig, presiserer Overå.

Les også: Dette gjør vi i skjul mens vi er på kontoret

– Glimt i øyet

Sommerjobben er del av Elkjøps «testerne»-kampanje, hvor de søkte personer mellom 17 og 25 år til «årets feteste sommerjobb».

Flere hundre håpefulle søkte om jobben, men etter flere runder med tilhørende audition var det disse to som til slutt stakk av med jobben.

– Guttene har god kjemi og et glimt i øyet. Så langt har det gått veldig greit med testingen. De sier sin ærlige mening om produktene, sier kommunikasjonssjef i Elkjøp, Øystein Schmidt.

Les også:

Tre råd til grundere som vil gjøre det stort  

Hjelp, jeg har flere jobbtilbud. Hvilket skal jeg velge?  

Nyutdannede sivilingeniører tjener best av alle med mastergrad  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.