T2

Test: TOSHIBA 46TL963

Rimelig TV-utfordrer

TEST: Toshiba 46TL963.

Bilde: Toshiba

Toshiba 46TL963

Størrelse: 46 tommer

Teknologi: LED-LCD

Type LED: Kant

Importør: Toshiba

Pris: 6.090,-

Denne testen er en del av vår store test av Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen .

Toshiba TL963 har selvsagt en liten fordel av å være en fjorårsmodell når det kommer til pris. Den ligger på drøye 6000 kroner for 46 tommer, og det er ganske billig.

Når det er sagt så kan man nesten se at dette er en litt eldre modell. Den har et litt mer standard utseende, og smart-TV plattformen er temmelig elendig sammenlignet med de andre i denne testen.

Det skjer ganske mye på smart-TV plattformene, og når Toshiba ikke var spesielt frempå i 2012, er de selvsagt håpløst etter i 2013.

Oppsett

Toshiba har enkle menyer og gir mulighet for å stille hvitbalanse og fargerom. Vi måler den i normal og i Hollywood-modus.

Det sistnevnte er Toshibas navn på filmmodus. I normalmodus ligger fargetemperaturen på rundt 8500 Kelvin (kaldt bilde).

I Hollywoodmodus ligger den jevnt over på 6200 Kelvin. Dette er faktisk litt varmere enn standard (6500 Kelvin). Gammakurven er heller ikke helt lineær.

Den er for sort i den mørke enden. Dette er ganske vanlig blant LED-LCD modeller, for å prøve å lage et bilde som fremstår som litt sortere.

TEST: Panasonic VT60: En TV tett på det perfekte

Toshiba 963 er ganske fattig på skyggedetaljer rett forfra. De blir faktisk bedre litt fra siden, og det overmettede fargebalansen rettes også litt opp. Det skjer dog på bekostning av sortnivå og kontrast.
Toshiba 963 er ganske fattig på skyggedetaljer rett forfra. De blir faktisk bedre litt fra siden, og det overmettede fargebalansen rettes også litt opp. Det skjer dog på bekostning av sortnivå og kontrast. Watt

Lite detaljer i den mørke enden

For å sjekke hvordan skjermene takler vanskelige bilder bruker vi et bilde fra Skyfall, med Judy Dench, hvor det både er lyse og mørke partier, samt detaljer på klær og lignende.

Toshiba sliter med å få frem detaljene i den mørke enden. Mønsteret på klærne drukner i sort og det er et klart magentastikk i bildet. Hyllen til venstre er det ikke mulig å se i det hele tatt.

Konklusjon

I denne runden havner Toshiba sist, men det kommer helt sikkert sterkt tilbake når 2013-modellene ankommer markedet.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt. Se alle målinger på deres nettsider.

Les også:

Dette skiller de nye superkonsollene

Netflix får norsk konkurrent

Test av tre rimelige hjemmekinoreceivere  

Les mer om: