T2

Test: SAMSUNG UE55F6475

En gnistrende bildeformidler

TEST: Samsung UE55F6475

26. juni 2013 - 17:57

Samsung UE55F6475

Størrelse: 55 tommer

Teknologi: LED-LCD

Type LED: KantP

Leverandør: Samsung Norge AS

Pris: 14.995,-

Watt mener: 6475 gir strålende bilder for pengene!

Denne testen er en del av vår store test av Vi tester seks smarte TV-er i mellomklassen .

Samsung har et overbevisende grep på TV-markedet. De troner øverst på de fleste salgsstatistikker, og det er det flere grunner til.

Samsung har de siste årene hatt en flott blanding av design som folk flest verdsetter, bildekvalitet og et smart-TV plattform som overgår de fleste på markedet.

F6475 er ikke noe unntak i så måte. Den har et slankt og tidsriktig design.

Mye smart-TV

Årets utgave av Samsungs 6000-serie har fått en ny og forbedret smart-TV plattform. Den er testens mest innholdsrike.

Her finner man et meget stort utvalg av innhold. Vil man se på film, eller serier kan man for eksempel velge blant både Netflix, HBO, SF-anytime, Viaplay - blant annet.

I tillegg får man Spotify om man vil streame musikk. I tillegg er det et uttall applikasjoner innen sosiale medier, nyheter, værmeldinger, spill og lignende.

TEST: Panasonic VT60: En TV tett på det perfekte

Oppsett

Felles for alle TV-ene i testen er målingene vi gjør i normal og filmmodus. I normal-modus ligger fargetemperaturen på rundt 9000 Kelvin. Det er ikke unormalt. Det gir et litt kjølig bilde som mange gjerne foretrekker, spesielt på vanlige TV-sendinger.

Når man skal se på film bør man gå for filmmoduset. Der ligger fargetemperaturen på mellom 6000 og 6500 Kelvin. CIE-kartet viser litt avvik spesielt for sekundærfargene, men det er selvsagt muligheter til å perfeksjonere dette om man velger å få skjermen profesjonelt kalibrert.

Kontrasten bør man legge på rundt 80-85. Den brenner ikke ut om man øker kontrasten, men man får litt fargestikk i gråskalaen, og det vil man unngå.

Lysstyrken som styrer den mørke enden står standard til 45. Vi trenger kun øke den til 46 for å få med detaljer i den mørke enden. 

Inntrykk

Vi har valgt en vanskelig testsekvens når vi skal bedømme skjermenes evne til å gjengi korrekte verdier når kildematerialet inneholder både lyse og mørke elementer, og i tillegg har de mørke elementene detaljer. Vi bruker scenen fra Skyfall hvor James Bond dukker opp hjemme hos M.

Judi Dench har et karismatisk ansikt med masse detaljer, og hun har på seg en jakke med mønster i stoffet. I tillegg er den et stor bokhylle i skyggen til venstre og en lysere vegg til høyre i bakgrunnen, med et bilde på.

Helt bakerst skimter man James Bond. Scenen finner du etter 25 minutter og 32 sekunder. Samsung er en av dem som takler denne scener best.

Vi har en Panasonic 60ZT60 i rommet som referanse, og selv om ingen av LED-LCD modellene er i nærheten av å vise denne scenen på den måten, greier Samsung å gi en rimelig god balanse mellom å få frem detaljene i det mørke antrekket samtidig som det også skal gis lys slik at ansiktet får den rette gløden.

TEST: Sonos Playbar: En drøm for alle som får angst av kabler

Sliter med innsynsvinklene

Vi bør også legge til at vi ser scenen i et ganske mørkt rom. For å hente ut et sortnivå vi kan leve med, bruker vi eco-justeringene i TV-en. Problemet med LED-LCD modellene er aldri for lite lys, men å få dempet det tilstrekkelig. Vi bruker også dynamisk kontrast.

Da fremstår denne skjermen som den modellen i testen som greier å formidle et bilde som gir oss både sortnivå, lysstyrke og kontrast. Vel og merke når man sitter rett foran skjermen.

Det er ikke til å legge skjul på at innsynvinkelen er akilleshælen til Samsung. Kommer man ut på siden endrer bildet karakter og får et blå/magenta fargestikk.

Dette er svakheten med paneltypen Samsung benytter. Fordelen er et generelt bedre sortnivå om man sitter korrekt plassert foran TV-en.

Samsung F6475 gir et veldig fint og balansert bilde rett forfra. Fra siden blir den kontrastløs og kald i fargene. Det ser man ikke bare på histogrammet men også på bildene.
Samsung F6475 gir et veldig fint og balansert bilde rett forfra. Fra siden blir den kontrastløs og kald i fargene. Det ser man ikke bare på histogrammet men også på bildene.

Konklusjon

I denne runden gir Samsung oss det bildet vi er mest fornøyd med, vel og merke om man sitter rett foran TV-en.

Den er godt balansert og har i tillegg en Smart-TV del som virkelig imponerer.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt. Se alle målinger på deres nettsider.

Les også:

Dette skiller de nye superkonsollene

Netflix får norsk konkurrent

Test av tre rimelige hjemmekinoreceivere  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.