ELEKTRISK

Tesla tjener penger igjen, men skuffer likevel

I dag ble Tesla Model 3 nummer 13.000 registrert. Nå kan elbilen sette ny norsk rekord.
I dag ble Tesla Model 3 nummer 13.000 registrert. Nå kan elbilen sette ny norsk rekord. Foto: Tesla
31. jan. 2019 - 09:56

Tesla økte inntektene og snudde underskudd til overskudd, men elbilprodusenten klarer likevel ikke å oppfylle forventningene.

I fjorårets siste kvartal hadde selskapet inntekter på 7,23 milliarder dollar, noe som tilsvarer drøyt 61 milliarder kroner med dagens kurs.

Det er mer enn dobbelt så mye som året før.

Fjerde kvartal endte med et overskudd på 140 millioner dollar, en klar forbedring fra samme periode i 2017, da resultatet ble et underskudd på 675 millioner.

Selv om pilene peker i riktig retning, så lever ikke selskapet opp til analytikernes forventninger.

Oppsigelser

Elon Musk under besøk i Oslo i 2016. <i>Bilde:  Eirik Helland Urke</i>
Elon Musk under besøk i Oslo i 2016. Bilde:  Eirik Helland Urke

Tidligere denne måneden kunngjorde Tesla for øvrig en ny runde med oppsigelser. Toppsjef Elon Musk omtaler 2018 som selskapets mest utfordrende, men også det året det har hatt størst suksess.

– Selv i en økonomisk nedgangsperiode, er det en global etterspørsel på en halv million biler, sa Musk i en telefonkonferanse.

Med en sterk økonomi vil etterspørselen etter den nye Model 3 være på mellom 700.000 og 800.000, mener han. Økt produksjon skal også få ned prisen på det siste tilskuddet på Tesla-stammen.

– Vi er optimistiske med tanke på et overskudd i første kvartal – dog ikke et stort overskudd – og i alle påfølgende kvartaler, sa Musk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.