ELBIL

Tesla leverte nesten én million biler i 2021

Nær dobling fra 2020.

Jo da, dette er Model Y – en av bilene som bidro til Teslas salgsvekst i 2021.
Jo da, dette er Model Y – en av bilene som bidro til Teslas salgsvekst i 2021. Foto: Eirik Helland Urke
3. jan. 2022 - 11:00

Tesla leverte 936.172 biler i 2021, skriver selskapet i en pressemelding

Det er 87 prosent flere biler enn de leverte i 2020 (499.550).

Tesla har flere ganger gitt forventninger om en årlig salgsvekst på 50 prosent, noe de innfridde i 2021. 

Model 3 og Y står for 97 prosent av registreringene, mens S og X står for resten. Model S og X ble oppdatert i fjor, og norske utleveringer forventes å starte i år. 

33 prosent av bilene (308.600) ble levert i fjerde kvartal. 

Fra Kina til Europa

Les også

Tesla produserer biler i Fremont i California, utenfor Sparks i Nevada og i Shanghai i Kina. Snart starter også produksjonen ved Berlin-fabrikken, men her venter selskapet fortsatt på endelig godkjenning. Selskapet bygger også fabrikk i Austin i Texas, den forventes også å åpne snart. 

I Norge selger Tesla biler laget i både USA og Shanghai. Eksporten fra Shanghai til Europa startet i år og vil sannsynligvis fortsette en stund mens produksjonen i Berlin-fabrikken tar seg opp. Den vil i første omgang produsere crossover/SUV-en Model Y. 

Tesla Model 3 troner øverst

Tesla har preget statistikken over verdens elbilsalg og var verdens største elbilprodusent første halvår 2021, med Model 3 på topp. Den topper også salgstatistikken mellom januar og november, ifølge Cleantechnica.

Her hjemme offentliggjør Opplysningskontoret for veitrafikk tallene for 2021 senere mandag, men det er ingen hemmelighet at Model 3 ble den desidert mest solgte bilen i fjor. Deretter følger sannsynligvis den eneste bilen med forbrenningsmotor blant topp ti, Toyota RAV4.

Volkswagen ID.4 og Model Y blir den henholdsvis tredje og fjerde mest solgte bilen i Norge i 2021, skal vi tro tallene fra elbilstatistikk.no

Det var en stund knyttet spenning til om Tesla Model Y, som kom på det norske markedet i slutten av august, ville klare å ta igjen ID.4, men VW holdt stand. 

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.