ELBIL

Subaru skal lansere el-SUV

Kommer neste sommer.

Subaru Solterra er en kommende elektrisk SUV fra Subaru.
Subaru Solterra er en kommende elektrisk SUV fra Subaru. Foto: Alexander Friedrich
Marius ValleMarius ValleJournalist
11. mai 2021 - 20:30

Subarus første elbil er lansert. Nykommeren heter Solterra, og skal komme for salg neste sommer, ifølge en pressemelding. Dette er den første elbilen fra den japanske produsenten.

Bilen er bygget på en plattform utviklet i samarbeid med Toyota. Toyota kaller den e-TNGA, mens Subaru kaller den e-Subaru Global Platform.

Likhetstrekk

Bilen har dermed trolig en del fellestrekk med Toyota Bz4x, som nylig ble lansert.

I likhet med Toyota deler ikke Subaru noen tekniske detaljer om den kommende bilen, men vi merker oss at bilen ser ut til å komme på markedet samtidig som Toyota Bz4x. 

Bilen er en mellomstor SUV med firehjulstrekk. Ifølge Subaru er dette en bil som vil «komme frem i en norsk natur med barske kjøreforhold landet rundt, året rundt». 

Mellomstor bil med firehjulstrekk

Batteristørrelse, rekkevidde, motoreffekt og andre tekniske detaljer ser det ut til at vi må vente enda en stund med å få se. Det samme gjelder bilder av bilen, ettersom de ikke har vist noen tydelige bilder av kjøretøyet.

De fleste nye biler har innebygde radarsystemer for å beregne avstander til andre biler. Nå viser det seg at det er overraskende enkelt å sende ut falske radarsignaler for å få førerassistentsystemene til å bremse
Les også

Så enkelt er det å lure bilens cruisekontroll

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.