ELBIL

Stortinget vil ha kortbetaling på alle ladestasjoner

Det er bred politisk enighet i Stortinget om at alle ladestasjoner til elbiler må ha mulighet for kortbetaling, og det innen 2025. Elbilforeningen er fornøyd.

Stortinget vil at alle elbilladere innen 2025 skal ha på plass en kortbetalingsløsning. Elbilforeningen hilser vedtaket velkommen.
Stortinget vil at alle elbilladere innen 2025 skal ha på plass en kortbetalingsløsning. Elbilforeningen hilser vedtaket velkommen. Foto: Gorm Kallestad/NTB
13. jan. 2023 - 07:35

I innstillingen som torsdag ble avgitt i transport- og kommunikasjonskomiteen, går samtlige partier representert i komiteen inn for å få på plass kortbetaling på nye hurtigladere.

Et flertall bestående av SV, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Venstre ønsker også at ladeselskapene må sørge for å ettermontere en kortbetalingsløsning på allerede eksisterende ladestasjoner innen utgangen av 2025.

– Elbil skal være for alle, og det er oppløftende at Stortinget ønsker mer forbrukervennlig lading og er konkrete på når dette skal på plass, sier Unni Berge, leder for kommunikasjon og samfunnskontakt i Elbilforeningen.

– Det er fantastisk at samtlige partier er enige om at vi ikke kan fortsette med det lite forbrukervennlige betalingskaoset vi har i dag, sier Berge i en pressemelding.

I mange land har frykten for Russland og president Vladimir Putin dalt det siste året, viser en ny rapport
Les også

Sikkerhetsrapport: Frykten for Russland daler – klimafrykten øker

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.