BYGG

Største optimisme i byggebransjen på 13 år

Arbeidsgivere i byggebransjen planlegger kraftig oppbemanning neste kvartal, melder bemanningsbyrået Manpower. 

Byggekraner ved det nye Munchmuseet som er under oppføring i Bjørvika i Oslo. Etter planen skal museet åpne for publikum i 2020.
Byggekraner ved det nye Munchmuseet som er under oppføring i Bjørvika i Oslo. Etter planen skal museet åpne for publikum i 2020. Foto: Kleiven, Paul/NTB Scanpix
NTB
12. mars 2018 - 23:00

I en undersøkelse foretatt blant 753 norske bedrifter sier en av ni arbeidsgivere at de planlegger å oppbemanne de neste tre måneder. 83 prosent svarer de vil bevare arbeidsstyrken sin mens bare 2 prosent av de spurte at de vil nedbemanne.

Særlig innen bygg og anlegg er optimismen stor, opplyser bemanningsbyrået tirsdag. De opererer med en økt bemanningsutsikt på 21 prosent.

Det er 13 år siden forrige gang Manpower har målt så stor optimisme i byggebransjen. Nå varsles det vansker med å finne kvalifisert arbeidskraft.

– Med flere store infrastruktur- og byutviklingsprosjekter på gang forventes det en stor økning i arbeidsstokken i bygg og anlegg. Men det er vanskelig å skaffe dyktige fagfolk i denne bransjen, og det blir en utfordring for byggeindustrien i lang tid fremover, sier konsernsjef Maalfrid Brath i ManpowerGroup.

Også transport- og logistikkbransjen og olje- og gassektoren planlegger kraftig oppbemanning de neste tre månedene.

ManpowerGroups undersøkelse viser andelen bedrifter som sier de skal bemanne opp, fratrukket andelen som sier de skal bemanne ned. Dette gir en indikator på ansettelseslysten i arbeidsmarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.