ENERGI

Støre: – Ikke et mål for Norge å ha så høye gasspriser som nå

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil samarbeide med EU om å stabilisere gassprisen i Europa. Samtidig gjentar han advarselen mot et pristak.

– Norge har alltid ønsket stabilitet i energimarkedene i Europa, sier statsminister Jonas Gahr Støre.Onsdag deltok han på partilederdebatten på kommunalkonferansen til LO kommune.
– Norge har alltid ønsket stabilitet i energimarkedene i Europa, sier statsminister Jonas Gahr Støre.Onsdag deltok han på partilederdebatten på kommunalkonferansen til LO kommune. Ole Berg-Rusten
14. sep. 2022 - 13:35

– Vi er enige om at eksperter fra Norge kan sette seg ned med sine kolleger i EU for å diskutere hvordan markedene kan bli stabilisert, sier Støre til NTB.

Tidligere i dag kunngjorde EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen at EU og Norge har etablert en felles arbeidsgruppe som skal se på mulighetene for å få ned gassprisen.

Støre understreker at det ikke er snakk om å sette et pristak på gass, slik flere EU-land har tatt til orde for den siste tiden.

– Det er snakk om andre typer tiltak som selskapene kan diskutere og som vi kan ha dialog om som politiske myndigheter, sier Støre.

– Er det et mål for Norge å få ned gassprisen?

– Det er ikke noe vi politisk kan bestemme, men en av sakene som har blitt diskutert, er at mer av handelen med gass skjer med langsiktige kontrakter. Det er løsninger jeg tror selskapene som selger gass fra Norge er interessert i å diskutere, sier Støre.

Torsdag har han invitert selskapene som selger gass fra norsk sektor til et møte hvor målet er å diskutere løsninger for å stabilisere gassprisen.

– For Norge er det ikke et mål i seg selv at gassprisen er så høy som nå. Det fører til høye elpriser i Sør-Norge og store problemer for våre handelspartnere. Norge har alltid ønsket stabilitet i energimarkedene i Europa, sier Støre.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) satt mandag i telefonen med president for EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, for andre gang på under en uke.
Les også

Støre i ny samtale med EU – uttrykker skepsis til makspris på gass

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.