OLJE OG GASS

Statoil risikerer gigantbot

STEVNET: Statoil må møte i retten i Canada etter å overtrådt vanntillatelser i forbindelse med vinterboring til et oljesandprosjekt.
STEVNET: Statoil må møte i retten i Canada etter å overtrådt vanntillatelser i forbindelse med vinterboring til et oljesandprosjekt. Bilde: Jörgen Skjelsbæk
Mona StrandeMona StrandeJournalist
11. feb. 2011 - 08:12

Myndighetene i Alberta i Canada mener Statoil har overtrådt tillatelser i forhold til vannbehandling, og gitt falsk eller villedende informasjon om vannbruk til boreaktivitet. Tilsammen har de lokale myndighetene nå saksøkt oljeselskapet for 19 tilfeller av lovbrudd. Det kan gi Statoil en bot på opptil 64 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Les også: Statoil tjener fett på oljesandprosjekt

Flere tilfeller

Pressetalskvinne Jessica Potter ved Alberta Environment sier til Dagbladet at de har etterforsket Statoil siden 2008, og funnet at de på ulovlig vis har avledet vann fra flere vannkilder i området til bruk i boreaktivitet ved flere anledninger i 2008 og 2009.

Potter forteller at Statoil ble underrettet om saken onsdag denne uken, og at rettssaken starter 6. april i Edmonton. Les pressemeldingen fra myndighetene i Alberta her.

Les også: – Oljesand er lønnsomt

Ikke Leismer

I en pressemelding publisert i dag tidlig bekrefter Statoil at de har blitt stevnet.

De understreker at forholdene i stevningen er knyttet til vinterboreprogrammet, hvor vann hovesakelig brukes til å bygge veier av is til transport av utstyr.

Det har ingenting å gjøre med driften av Leismer-anlegget der produksjonen startet i januar i år.

– Statoil tar anklagene svært alvorlig. Selskapet har samarbeidet med Alberta Environment under granskingen og vil fortsette å gjøre det, skriver Statoil.

Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.