ROMFART

– SpaceX utsetter plan om å sende turister rundt månen

Kunder har allerede betalt depositum.

SpaceX skal bruke Falcon Heavy til å sende romturister i bane rundt månen.
SpaceX skal bruke Falcon Heavy til å sende romturister i bane rundt månen. Foto: SpaceX
5. juni 2018 - 15:39

SpaceX utsetter planen om å sende turister rundt månen fra i år til neste år, skriver Wall Street Journal.

– Et nytt tidsskjema for reisen, som nå er utsatt i alle fall til midten av neste år og trolig enda lenger, har ennå ikke blitt lagt fram, skriver Wall Street Journal.

Årsaken til utsettelsen er uklar, men ifølge avisen er den «et tegn på at tekniske og produksjonsmessige utfordringer hindrer selskapets grunnlegger Elon Musks plan om menneskelig utforskning av solsystemet».

– SpaceX er også gjenstand for usikkerhet om hvorvidt det er stor nok etterspørsel på markedet for selskapets Falcon-rakett, skriver avisen.

Vil bruke Falcon Heavy

Rakettmotorene til Falcon Heavy. <i>Foto:  SpaceX</i>
Rakettmotorene til Falcon Heavy. Foto:  SpaceX

Planen går ut på å bruke SpaceX' kraftigste rakett, Falcon Heavy, som gjennomførte sin første testflyging for kun fire måneder siden, til å frakte romkapselen Dragon med turister om bord ut i rommet og i bane rundt månen.

– Vi planlegger fortsatt å fly privatpersoner rundt månen og det er økende interesse fra mange kunder, uttaler SpaceX-talsmann James Gleeson.

To ikke navngitte privatpersoner har allerede betalt et betydelig depositum for å være med på den første reisen, tvitret Musk i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.