PROSJEKTER

Sotrasambandet: To firmaer tildelt støykontrakt på nær 200 millioner

Vegvesenet har plukket ut de to som skal jobbe med støytiltak for prosjektet.

Fra her i Loddefjord og langs riksvei 555 til Kolltveit skal 300 boliger støysikres.
Fra her i Loddefjord og langs riksvei 555 til Kolltveit skal 300 boliger støysikres. Foto: Marit Hommedal, NTB
26. apr. 2021 - 10:20

Bergan Bygg og TH Bhas Bygg blir tildelt kontrakten, som er utformet som en fireårig rammeavtale med opsjon på forlenging. Begge firmaene er lokale, og holder til på Osterøy og i Øygarden.

Bergan Bygg er rangert som nr. 1 og TH Bhas bygg som nr. 2. Det innebærer at Bergan Bygg får direkteavrop under 4,5 millioner kroner, mens avrop på over 4,5 millioner skal ut på minikonkurranse mellom de to leverandørene. Dette er en av de største støykontraktene som Vegvesenet har lyst ut noensinne.

Prosjektleder i Statens vegvesen, Arve Tjønn Rinde, er svært fornøyd med tildelingen i en melding fra etaten: – Dette er lokale firmaer med god erfaring fra arbeid med støytiltak i regi av Statens vegvesen, og vi ser fram til samarbeidet de neste årene.

Rammeavtalen ble inngått i samband med ny riksvei 555 Sotrasambandet, men kan også brukes av andre Vegvesen-prosjekt i Bergen og omegn.

Illustrasjonsfoto: Her er det Espelandssvingane på E134 på Haugalandet som bygges om.
Les også

Riksveier på Østlandet skal rustes opp for inntil 500 millioner

Godt nøgde med kontraktstrategien

Vegvesenet valgte rammeavtale for å sikre seg tilgang på kompetanse og kapasitet. Kontrakten er tildelt den leverandøren som leverte beste forhold mellom pris og kvalitet. Med rammeavtale blir det en intern konkurranse mellom hver oppdragspakke.

– Det er mange boliger som skal ha tiltak, så vi ønsker å ha flere leverandører for å gjennomføre tiltakene raskt, med høy kvalitet og over tid med lavere pris på utførelsen. Nå har vi fått på plass to gode leverandører som vil bidra til å sikre sunn og god intern konkurranse om oppdragene i prosjektet, sier Rinde.

Konkurransen ble lyst ut høsten 2020, og i desember prekvalifiserte Vegvesenet tre leverandører, som alle leverte tilbud. Interessen i markedet har vært god.

Så snart telen er ute av bakken kan årets asfaltsesong starte. I år planlegger Statens vegvesen å legge asfalt til en verdi av cirka 1100 millioner kroner på riks- og europaveiene.
Les også

Disse strekningene får ny asfalt

Under byggherreoverslaget

Begge leverandørene har priset seg godt under byggeherreoverslaget:

  • Bergan Bygg: 115.560.765 kr
  • TH Bhas Bygg: 110.206.945 kr

Kontrakten skal etter planen signeres i mai, og de første arbeidene starter i løpet av sommeren.

De første avropene, som er oppstartsavrop til begge leverandørene, vil bli tildelt allerede i løpet av våren og deretter vil det gå slag i slag med støytiltakene på de rundt 300 boligene fra Loddefjord i Bergen vest til Kolltveit i Øygarden.

H2 Barge 1 er den første lekteren til FPS som er bygget om til hydrogendrift med 1,2 MW PEM brenselceller fra Ballard.
Les også

Kutter 3000 tonn CO2 i året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.