BYGG

Solberg må møte i lukket høring om terrorsikring av bygninger

Riksrevisjonen har i flere runder påpekt svikt i regjeringens arbeid med sikring av bygninger og infrastruktur. Nå må statsminister Erna Solberg (H) forklare seg i en lukket høring på Stortinget mandag.

Statsminister Erna Solberg (H) må forklare seg om terrorsikring av bygninger og infrastruktur i lukket høring, mandag 22. oktober 2018.
Statsminister Erna Solberg (H) må forklare seg om terrorsikring av bygninger og infrastruktur i lukket høring, mandag 22. oktober 2018. Foto: Tuva Strøm Johannessen
18. okt. 2018 - 12:39

Statsminister Erna Solberg (H) skal forklare seg til slutt i den lukkede høringen om sikring av bygninger og infrastruktur på Stortinget mandag.

Det fremgår av programmet for høringen. Solberg forklarte seg også i den åpne høringen i slutten av august. En rekke andre nåværende og tidligere regjeringsmedlemmer må møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Les også

– Vanskelig å fatte:: Godkjente russisk forskningstokt – må svare Stortinget

Riksrevisjonen har i flere runder påpekt svikt i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer trygging av samfunnsviktige og skjermingsverdige bygninger og infrastruktur. Manglene ble påpekt i kjølvannet av 22. juli-terroren i 2011. 

Mange må møte

Fra justissektoren er både dagens justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans forgjengere Per-Willy Amundsen (Frp) og Anders Anundsen (Frp) kalt inn. Også politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør Cecilie Daae fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal forklare seg.

Fra forsvarssektoren kommer dagens minister Frank Bakke-Jensen (H) og hans forgjengere Ine Eriksen Søreide (H), som i dag er utenriksminister, og Grete Faremo (Ap). Også forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen og Heimevernets sjef Eirik Johan Kristoffersen kommer.

Direktør Kjetil Nilsen fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet skal også forklare seg i den lukkede høringen. 

Fjellområde i Finnmark.
Les også

Sier nei til vindkraftverk – kan velte elektrifisering av Melkøya

Riksrevisor Per-Kristian Foss er førstemann ut i høringen. Han har fått en time til å redegjøre for og svare på spørsmål om Riksrevisjonens funn i saken. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.