SAMFERDSEL

Søket innstilles etter brokollapsen i Baltimore – seks savnede antas omkommet

Leteaksjonen etter brokollapsen i Baltimore natt til tirsdag er innstilt. De seks savnede bygningsarbeiderne antas å ha mistet livet.

Redningsetatene tror ikke det er mulig å finne noen av de savnende etter brukollapsen i live.
Redningsetatene tror ikke det er mulig å finne noen av de savnende etter brukollapsen i live. Foto: Harford County Md Fire & EMS PIO Media Page
27. mars 2024 - 07:22

Åtte bygningsarbeidere var på broen da den raste sammen etter å ha blitt truffet av et konteinerskip. To ble reddet opp av vannet, men én døde senere på sykehus. Gjennom dagen ble det søkt etter de seks andre, men på kvelden ble søket innstilt.

– Med tanke på hvor lang tid som har gått, og temperaturen i vannet, tror vi ikke lengre at det er mulig å finne noen av dem i live, sier kontreadmiral Shannon Gilreath i den amerikanske kystvakten. De savnede er i 30- og 40-årene, og de hadde alle familie, opplyste en av kollegene deres tidligere på dagen.

Myndighetene sier redningsoperasjonen vil gå over til et søk etter antatt omkomne onsdag morgen. Dykkere vil da gjenoppta sitt arbeid ved ulykkesstedet.

Lasteskipet Dali rakk å sende ut en nødmelding om motor- og styringsproblemer før det traff broen, og veimyndighetene rakk derfor å stenge den og redusere biltrafikken.

Pressekonferanse med statsminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim. I forbindelse med stortingsmeldingen om Nansen-programmet for Ukraina.
Les også

Natos toprosentmål har blitt over tre milliarder «billigere»

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.