Snøhetta tegner operahuset i Shanghai

Snøhetta tegner det nye operahuset i Shanghai - henter inspirasjon fra Bjørvika

Blir dobbelt så stort som det norske operahuset.

Etter planen skal operahuset i Shanghai stå ferdig i 2023
Etter planen skal operahuset i Shanghai stå ferdig i 2023 (Foto: Snøhetta)

Blir dobbelt så stort som det norske operahuset.

Nesten 20 år etter at Snøhetta vant konkurransen om å tegne operahuset i Bjørvika, har de vunnet konkurransen om å tegne det nye operahuset i Shanghai i Kina.
 

Tidligere har arkitektkontoret også tegnet operahuset i Busan i Sør-Korea, og The Shanghai Grand Opera blir dermed deres tredje operahus, skriver Aftenposten.

Når Snøhetta går i gang med prosjektet vil de hente inspirasjon fra operahuset i Oslo, der publikums tilgang til taket har vært en suksess.

– Da vi mottok innbydelsen til å delta i denne konkurransen, var det en forutsetning at publikum skulle kunne gå på taket på bygget. Derfor har vi valgt den samme sosiale åpne demokratiske tilnærmingen til dette bygget, som Operaen i Oslo. Her har Operaen i Oslo satt en standard, sier Snøhetta-grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen.

Etter planen skal operahuset i Shanghai stå ferdig i 2023. Størrelsen vil være betydelig større enn operahuset i Oslo, ettersom det vil være på 100.000 kvadratmeter. Operaen i Oslo er til sammenligning på rundt 40.000 kvadratmeter.

Operahuset ligger ved Huangpu River, noe som ifølge Thorsen betyr at det allerede ligger mye bra infrastruktur i området. Bygget vil bli utformet med store åpne glassfasader, interiør av tre, samt tre ulike saler som vil romme alt fra 2.000 til 1.000 sitteplasser.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå