KARRIERE

Smart alarm skremmer tyver bort fra skiutstyret

Se de norske Kickstarter-prosjektene.

Skialarmen til AlpineTec inneholder Bluetooth-sender, alarm og batteri som ifølge produsenten skal vare gjennom tre sesonger.
Skialarmen til AlpineTec inneholder Bluetooth-sender, alarm og batteri som ifølge produsenten skal vare gjennom tre sesonger. Bilde: AlpineTec
22. okt. 2014 - 19:55

Har du noen gang fått skiene eller brettet frastjålet? Mange av oss forlater utstyr i titusenkroneklassen når vi tar turen inn i skitrekkantina for en etterlengtet pause. Helt ubeskyttet.

Det har norske Alpinetec tenkt å gjøre noe med. I tillegg lover de en funksjon som lar deg finne igjen ski som forsvinner i puddersnø.

Gjennom Kickstarter ber de hvermannsen om hjelp til å få skialarmen AlpineHawk ut på markedet. I sin enkelhet består hauken av en liten hylse som festes på skien. Hylsen inneholder et gyroskop, en alarm, et batteri og en bluetooth-sender.

Les også: Samlet inn over 3,85 millioner kroner. Ble suspendert av Kickstarter

Uler ved tyveri

Når du forlater skiene, aktiverer du alarmen gjennom smarttelefonen. Dersom bevegelsessensoren aktiveres over et visst tidsspenn, begynner alarmen på 100 desibel å ule, og du får en melding på mobilen.

Dersom man mister skiene i snøen kan man aktivere alarmen manuelt og følge lyden. Dessverre ser vi ingen GPS-funksjonalitet på dingsen, som kunne vært hendig for å spore opp utstyr etter at det har forsvunnet.

Les også: 7 steg for å få tak i penger til din idé

Helikoptertrommel for oljevern

Skialarm-prosjektet er ett av flere norske kickstartere som driver kronerulling i disse dager. Av andre teknologiske løsninger har vi «Quick Response», en trommel for utrulling av oljevernslenser fra helikopter, og flere ulike spill.

Blant dem er finn-og-klikk-spillet TeamEscape Oslo, hvor man skal lete etter ting og hint i ulike rom.

Les også: Selskapet ba om 3 millioner - fikk 295 millioner kroner fra mannen i gata

Sanket inn 10 millioner

Det mest innbringende norske Kickstarter prosjektet så langt er Red Thread Game-spillet Dreamfall Chapters: The longest Journey. 21.858 givere donerte til sammen halvannen million dollar - cirka 10 millioner kroner i fjor vår. Spillet skal etter planen lanseres i høst.

Les også:

Kickstarter skal etablere seg i Skandinavia

iPhone-pluggen som ikke forsvinner

Denne lille kofferten gjør sykkelen din elektrisk  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.