ELBIL

Slik velger du riktig ladeløsning til elbilen

Det er en jungel av ladeløsninger å velge mellom. Vi snakker med en ekspert om hva man bør tenke på.

SE HELE EPISODEN: Marius Valle og Odd Richard Valmot snakker med ladeekspert Jan Tore Gjøby i ukens elbilpodkast.
Marius ValleMarius ValleJournalist
Eirik Helland UrkeEirik Helland UrkeJournalist / foto
9. feb. 2021 - 17:00

Når du kjøper elbil er det ikke bare viktig å tenke på hvilken bil du skal ha, men også hvordan du skal få ladet den. De fleste er antakeligvis klar over at å lade i en vanlig stikkontakt ikke er egnet som permanent løsning.

Det er mange ladeuttak å velge mellom, og mange hensyn å ta med tanke på hvor raskt bilen skal kunne lades. Er det egentlig nødvendig å kunne lade med veldig høy effekt, og bør du strekke frem trefasekabel først som sist?

I denne utgaven av elbilpodkasten snakker vi med ladeekspert Jan Tore Gjøby om hvordan man bør gå frem for å installere lader hjemme og i borettslaget. Vi snakker også om vanlige problemer man kan møte på under hurtiglading.

Marius Valle er vert for denne episoden, mens TUs Odd Richard Valmot fra podkasten Teknisk Sett er med som gjesteprogramleder.

Elbil - Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Les også

Skroter E18-utbygging til Asker: – Ubegripelig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.