KRAFT

Skal bytte 630.000 strømmålere i Oslo, Akershus og Østfold

Skal montere opp mot 1000 målere hver dag.

Rundt 150 installatører vil være i sving når Hafslund Nett skal installere nye smarte strømmålere i husstandene.
Rundt 150 installatører vil være i sving når Hafslund Nett skal installere nye smarte strømmålere i husstandene. Bilde: Aidon
8. apr. 2015 - 10:02

Hafslund Nett har inngått kontrakt med Eltel Networks as om å gjøre den fysiske installeringen av 630.000 smarte strømmålere i Oslo, Akershus og Østfold.

Utskiftningen av målene starter i det små allerede til høsten i form av små testprosjekter. Fra og med våren 2016 og fram til 1. januar 2019, skal samtlige strømmålere skiftes ut, en tidsfrist myndighetene har satt.

Hafslund håper å treffe flest mulige nettkunder hjemme på første forsøk.

Vi skal montere opp mot 1000 målere per dag. Vi har opptil 150 installatører, som gir et snitt på 10-12 nye strømmålere hver dag per installatør, sier Truls Jemtland i Hafslund til Teknisk Ukeblad.

I februar offentliggjorde Hafslund Nett at de valgte Aidon som leverandør av de nye automatiske strømmålerne.

Les også: Her sendes 10 kilowatt trådløst

Testområder

Hafslund ønsker ikke å oppgi kontraktssummen for installasjonsjobben alene. Den totale investeringsrammen for hele AMS-prosjektet er på  2,4 milliarder kroner. Summen inkluderer kjøp av målere, installering og kommunikasjonsustyr.

Vi starter testutrullingen av målerne til høsten. Vi vil ha forskjellige etapper med testing av henholdsvis måler, datakommunikasjon og kundedialog i ulike områder, sier Jemtland til Teknisk Ukeblad.

Hvilke geografiske områder som inkluderes i pilotprosjektene er foreløpig ikke avklart.

Les også: Elbiler og induksjonskomfyrer kan knekke lavspentnettet

Flere målere

Eltel skal installere de aller fleste av Hafslund Netts nye automatiske målere. Årsaken er blant annet at de leverte det økonomisk beste tilbudet på jobben, ifølge Hafslund Netts konserndirektør.

Hafslund Nett skal bytte ut rundt 700.000 målere, hvorav 250.000 befinner seg i Oslo.

– Eltel Networks har erfaring fra tilsvarende prosjekter fra tidligere, både i omfang og innhold. Prosjektorganisasjonen består av mange erfarne ressurser, og de presenterte en detaljert prosjektplan med tydelige ansvarsområder, realistiske tidslinjer og leveranser, sier Kristin Lian, konserndirektør for Hafslund Nett.

Les også:

Titusenvis av strømkunder skal teste sanntids-display

– Automatiske strømmålere kan bli en gigantisk feilinvestering

Forskere: AMS uten display kan ramme familier med lav inntekt

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.