INDUSTRI

Skagerrak har vokst 12 meter

M/S Nexans Skagerrak før hun ble sendt til Liverpool for oppgradering. Nå har hun fått større kapasitet etter å ha ligget i tørrdokk ved The Cammel Laird Shiprepairs and Shipbuilders Ltds Birkenhead.
M/S Nexans Skagerrak før hun ble sendt til Liverpool for oppgradering. Nå har hun fått større kapasitet etter å ha ligget i tørrdokk ved The Cammel Laird Shiprepairs and Shipbuilders Ltds Birkenhead. Bilde: Ole Magnus Grønli
Jannicke Nilsen
25. mars 2010 - 10:00

LIVERPOOL: C/S Nexans Skagerrak, et av verdens største og mest avanserte skip for frakt og montering av undervannskabler er klar for sjøsetting etter omfattende oppgradering av kapasiteten.

Større kapasitet

I løpet av de siste to månedene har skipet ligget i tørrdokk ved Cammel Laird-verftet i Liverpool.

Her har skipet fått større kapasitet, og kan nå frakte og håndtere enda større kraftkabler og umbilikal-prosjekter.

Skipet er har blant annet vokst til 112,5 meter, en forlengelse på 12,5 meter.

  • Se bildene her.

Mer lagring

En ny modul er installert, slik at det nå er plass til totalt 60 personer om bord, i tillegg til et nytt arbeidsdekk med kabelhåndteringsverktøy.

Det nye arbeidsdekket øker lagringskapasiteten på dekk med hele 1100 m2 til 2000 m2.

Dødvekten er økt fra 7,886 tonn til 9,373 tonn.

Understreker forpliktelse

– Denne store oppgraderingen av C/S Skagerrak understreker vår forpliktelse overfor undervannssektoren, og sikrer at vi er godt forberedt til å handle med det voksende markedet for lengre kabler og stadig større prosjekter, sier Krister Granlie i Nexans.

Regningen på oppgraderingen kommer på 8 millioner euro.

Vil tilfredsstille

Målet med oppgraderingen er å tilfredsstille større krav fra kunder blant annet i olje- og gassektoren.

M/S Nexans Skagerrak har deltatt i en rekke store kabelprosjekter opp igjennom tidene, som blant annet kraftlinjen mellom Spania og Marocco som ble fullført i 2005, og Norned-kabelen mellom Norge og Nederland, som ble fullført i 2008.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.