ELEKTRISK

USA: Sinte fossilbilister blokkerer Teslas ladestasjoner

Sperreparkerer for å hindre Tesla-eiere å lade.

Bensindrevne biler blokkerer Teslas ladestasjoner. Aktiviteten kalles innen elbilkretser for «iceing».
Bensindrevne biler blokkerer Teslas ladestasjoner. Aktiviteten kalles innen elbilkretser for «iceing». Foto: Barcodeofficial
AV FELIX BJÖRKLUND, NYTEKNIK.SE
5. jan. 2019 - 18:18

I USA har det kommet flere rapporter om hatgrupper som har begynt å blokkere Teslas ladestasjoner.

Det er ikke mulig å argumentere mot at Teslas inntog i bilbransjen har ført med seg en hel del forandringer. Elon Musk var ikke først ute med elektrifisering av biler – men måten han gjorde det på og har utviklet Tesla på, er revolusjonerende.

Men det har ikke vært en enkel reise. Stadige underskudd, produksjonsproblemer og kvalitetssvikt har blitt blandet med merke-hyping, wow-produkter samt enormt lojale kunder.

Og den frittalende sjefen Elon Musk har ikke vært redd for å være ubehagelig. Hans dragning mot konflikter samt uviljen til å passe inn i gamle hjulspor, har skapt fiender, og i USA har de dannet rene hatgrupper. I North Carolina har Teslaførere rapportert at de har blitt blokkert fra å benytte hurtiglader-nettverket.

Ved flere anledninger har pickup-førere parkert bilene sine foran laderne i delstaten. Den godtroende antar kanskje at det dreier seg om feilparkering, men den gang ei. Eierne til de bensindrevne kjøretøyene sto nemlig ved bilene sine og ropte ukvemsord og fornærmelser. Dette ifølge en bruker på Reddit.

Det har et navn: Iceing

Innen elbilkretser kalles denne aktiviteten «iceing». Navnet kommer fra ICE, internal combustion engine, og går altså ut på at biler med forbrenningsmotorer blokkerer elbiler fra å lade.

I de fleste tilfellene handler det bare om at eierne parkerer bilen feil, eller ikke orker å lete etter en annen plass – men det som nå skjer, er altså bevisst og aggressivt rettet mot nettopp Tesla-eiere.

Det må også sies at oppførselen hittil er begrenset til én stat i USA. Og det skal vel en god del til før skandinaver setter Volvoene sine på Tesla-stasjoner for å protestere…

Denne artikkelen ble først publisert på nyteknik.se.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.