MARITIM

Shippingselskaper vil betale mer for drivstoff for å få fart på teknologiutviklingen

Rederier over hele verden er villige til å betale 2 dollar mer per tonn drivstoff. Pengene skal inn i et fond og brukes til forsknings- og utviklingsarbeid for å kutte klimagassutslippene raskere.

International Chamber of Shipping (ICS) representerer 80 prosent av alle rederier. De har fått med Bimco, Intertanko og andre organisasjoner på forslaget om et fond til forskning og utvikling av ny teknolog og drivstoff.
International Chamber of Shipping (ICS) representerer 80 prosent av alle rederier. De har fått med Bimco, Intertanko og andre organisasjoner på forslaget om et fond til forskning og utvikling av ny teknolog og drivstoff. Foto: IMO
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
18. des. 2019 - 04:00

Shipping tar ansvar for sine utslipp og vil bidra til at IMOs ambisjoner om klimagasskutt skal skje så fort som mulig. Og de vil bidra økonomisk med en ekstraavgift på drivstoff og pløye det inn i et fond.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.