DINGSER OG VERKTØY

Se drillen som kan bore i 18 vinkler

Ikke noe problem, selv om vinklene blir mange

Bosch FlexiClick 5-i-1-system.
17. okt. 2017 - 19:00

Bosch har både en 10,8 og en 18 volt "hodeløs" maskin hvor du kan feste for eksempel en rett chuck eller en med innebygget 90 graders vinkelledd. De har også egne hoder med bittholdere som gjør at man kan skru eller bore helt inntil en flate. 

18-voltmaskinen kommer også i et sett med et hammerboremekanisme. Altså praktiske saker om man trenger å komme til å vanskelige steder. 

Men det er ingen ting i veien for å sette på flere vinkelledd. Det er IKKE praktisk, men det er MULIG og vi fikk overvære den helsprø "drillkreasjonen" under en demonstrasjon. 

Vi tenkte at det ikke kunne være mye kraft som tok seg igjennom 18 vinkelledd, men det var det faktisk.

Men der tok vi feil. Det var veldig mye dreiemoment igjen da vi prøvde å bremse ned den siste chucken.

Roteres rundt dreieaksen

Maskinen bærer navnet Bosch FlexiClick 5-i-1-system. Hver spesialchuck man setter på tar minimalt med plass i forhold til en drill uten. Den har et låsesystem som bare bygger noen millimeter, og som gjør det lett å koble til chuckene ved å vri og låse. Det betyr at de heller ikke trenger å stå i en stilling, men kan roteres rundt dreieaksen i 16 ulike trinn i forhold til til "moderdrillen". Det er viktig både når man skal sette på vinkelhodet eller det hodet som flytter bitholderen helt ut i periferien. 

Hele systemet med alle de fire forsatsene koster rundt 5500 kroner med moms. Da får du et vinkelledd, ikke 18! 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.