SAMFERDSEL

Se brannbilen som suser forbi trafikkorken - og henter folk ut av brennende skyskrapere

Kø i storbyer gir utfordring for utrykningskjøretøy - Kanskje dette er løsningen?

13. aug. 2017 - 17:49

I fjor skrev Teknisk Ukeblad om den såkalte "styltebussen" som skulle få slutt på trafikkaoset i Kina. 

Konseptet var så enkelt som en buss som opererer på «stylter» og som dermed ikke krevde plass på selve veien, ettersom biler kunne kjøre under. 

Nå viser det seg at kineserene ikke er alene om å se for seg kjøretøysløsninger som kjører over den vanlige biltrafikken. 

Filmen over viser nemlig ideen om et helt nytt brannbilkonsept.

Konseptet går ut på en brannbil som i utgangspunktet følger trafikken, men når det oppstår kø skiftes hjulene på siden ut mot en hjulrekke midt under kjøretøyet.

Hjulrekken kan kjøre langs veimerkingen midt i veien, over vanlig trafikk, på samme måte som det kinesiske kollektivkonseptet. På denne måten kommer brannbilen seg frem overalt, selv i stillestående køer midt i travle byer. 

Brannbilkonseptet er designet av det tyrkiske arkitekt- og ingeniørselskapet Dahir Insaat

Om dette er løsningen på køproblemer for utrykningskjøretøy gjenstår fremdeles å se. Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet til hvorfor dette kan, eller ikke kan, løse køproblemene i fremtiden.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.