ELBIL

Saudi-Arabias oljefond har investert i Tesla. Men Elon Musk vil ikke ta selskapet av børs likevel

Saudi-Arabias oljefond har kjøpt 5 prosent av Tesla, men elbilprodusenten blir ikke tatt av børs, slik eieren Elon Musk antydet tidligere i måneden.
Saudi-Arabias oljefond har kjøpt 5 prosent av Tesla, men elbilprodusenten blir ikke tatt av børs, slik eieren Elon Musk antydet tidligere i måneden. Foto: AP
25. aug. 2018 - 11:12

Tesla blir likevel ikke tatt av børs, opplyser elbilprodusentens eier Elon Musk.

Musk opplyste tidligere i måneden at han var i samtaler med Saudi-Arabias statlige investeringsfond og andre om å ta elbilprodusenten av børsen.

Han bekreftet at fondet alt satt på 5 prosent av Teslas aksjer og opplyste at de øvrige aksjonærene ville få tilbud om 420 dollar per aksje.

Dette var betydelig mer enn børsverdien på selskapet skulle tilsi.

Ble latterliggjort 

Reaksjonene uteble ikke, og Tesla-aksjen har siden falt med over 20 prosent.

Musk ble også latterliggjort for å ville selge produksjonen av de miljøvennlige elbilene til et fond som utelukkende er bygd opp med inntekter fra oljesalg.

Full retrett

Fredag slo Musk retrett og opplyste at Tesla forblir børsnotert. Beslutningen ble ifølge ham tatt etter et møte med styret i selskapet dagen før.

– Ut fra de tilbakemeldingene jeg har fått, er det klart at de fleste av Teslas aksjonærer mener at vi er best tjent med å forbli værende på børs, heter det i en uttalelse fra Musk.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.