ELBIL

Sandy Munro mener det er programvaren som gjør at Tesla feier konkurrentene av banen

Kinesiske produsenter, bilindustrien, og fremtidens batterier og biler er temaet i ukens podkast.

Vi har snakket med Sandy Munro om bilindustrien og hvordan de takler overgangen til elbiler.
16. mars 2021 - 17:00

Du kan se hele podkasten som video øverst i artikkelen, eller bare lyden i spilleren rett over. Husk også å abonnere på podkasten i din favoritt-app, se mer info nedenfor.

Sandy Munro er en markant skikkelse i bilbransjen. Ingeniøren og bileksperten har i flere tiår tatt fra hverandre biler og laget rapporter om dem som han har solgt til bransjekonkurrenter.

I denne ukens podkast sender vi del to av vårt intervju med Munro.

Noen amerikanere henger etter

Vi spurte ham om hvordan han ser på konkurransen i bilmarkedet, og hvilke bilprodusenter som ligger godt an. Og skal vi tro eksperten er det først og fremst kineserne industrien må følge med på.

Men Volkswagen ligger også godt an, sammen med enkelte andre produsenter som har investert i faststoffbatterier.  Andre ligger langt bak, for eksempel Ford og General Motor, mener han.

Og hvorfor i all verden sliter bilprodusentene sånn med programvare, mens Tesla lager det han beskriver som magi?

Elbil – Teknisk sett

I podkasten Elbil – Teknisk sett tar Teknisk Ukeblads journalister Mathias Klingenberg og Marius Valle opp ulike temaer knyttet til elbiler. Vi snakker om bilmodeller vi tester, intervjuer mennesker som jobber med elbil, og dykker ned i tekniske detaljer og konsepter.

Du kan forvente en upolert, entusiastisk podkast i uformelle settinger. Vi filmer alle podkastene, slik at du kan velge om du kun vil høre eller også se oss og bilene.

Vi er svært glade for alle tips og innspill: Kontakt gjerne Marius eller Mathias med kommentarer, kjeft, eller forslag til temaer og/eller intervjuer.

Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Vil du høre mer? Lytt også til vår ukentlige podkast Teknisk sett – Moberg & Valmot:

Lars Johan Andresen, CEO Siemens Mobility. På Camp Nyland, Bane Nor. Presenterer robot og samarbeid med Railway Robotics.
Les også

Fulgte drømmen: : – Hadde kanskje litt vel høye ambisjoner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.