MOTOR

Ryanair og Norwegian kansellerer flyginger

Flyplasser mangler flygeledere.

KANSELLERER: Ryanair er sterkest berørt av mangelen på flygeledere.
KANSELLERER: Ryanair er sterkest berørt av mangelen på flygeledere. Bilde: Holm, Morten
9. juli 2012 - 22:18

Minst fire fly ble mandag kveld kansellert fra Torp flyplass i Vestfold og Rygge flyplass i Østfold på grunn av flygeledermangel.

Mange passasjerer fikk beskjed om å snu og dra hjem da de møtte opp på flyplassene på Torp og Rygge mandag kveld, skriver VG.

– Det er mildt sagt dårlig stemning her oppe på Rygge lufthavn, sa Silje Strømland (21), som klokken 19.30 skulle ha dratt til Berlin på jentetur.I stedet har jentene fått beskjed om å komme tilbake klokken 18 tirsdag.

Ryanair har kansellert tre flyginger, mens ett Norwegian-fly er berørt.

Les også: Fanger løpske fly

Tomrom i vaktplan

– Innflygingskontrollen til Torp og Rygge er rammet av at det er mangel på folk til å styre den delen av trafikken i vår kontrollsentral, bekrefter Ove Narvesen, kommunikasjonsdirektør i Avinor.

– Det er en veldig sårbar bemanning, og her er det snakk om et tomrom i vaktplanen som man hadde håpet å få fylt opp, men som man dessverre ikke har lyktes med så langt. Da er det ikke noe annet å gjøre enn å stenge den delen av trafikken, sier han.

Først fra tirsdag morgen vil innflygingskontrollen igjen være bemannet.

Les også: Vingefeil koster to milliarder

Forventet ikke problemer

VG meldte forrige søndag om totalt 243 hull i vaktlista for flygelederne og supervisorene som styrer flytrafikken på Østlandet fra et kontrolltårn på Røyken.

Kommunikasjonsrådgiver Kristian Løksa i Avinor sa da at de regnet med å få fylt vaktene som trengs for å drive som normalt, selv i en mer hektisk sommerperiode enn ventet.

– Det vil alltids bli noen mindre forstyrrelser i trafikken, men vi regnet ikke med at dette medfører store problemer i flytrafikken, sa han til NTB.

Vakthullene skyldes underbemanning og underrekruttering de siste årene. Sentralen på Røyken har tidligere søkt om dispensasjon for at enkelte ansatte skal kunne jobbe opp mot 300 timer overtid i året.

Les også:

Nytt vingedesign skal spare drivstoff

Airbus tilbyr "tjukkas-seter"

Satte motorene i revers i lufta

Derfor er det så lange toalettkøer på Gardermoen  

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.