INDUSTRI

Røe Isaksen redegjør for Stortinget om Hydros Brasil-lekkasjer

En arbeider går gjennom et avstengt område som er en del av DRS2-bauxitt-avfallslageret i Hydro Alunorte i Brasil.
En arbeider går gjennom et avstengt område som er en del av DRS2-bauxitt-avfallslageret i Hydro Alunorte i Brasil. Foto: Ricardo Moraes/Reuters/Ricardo Moraes
7. juni 2018 - 08:39
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) redegjør torsdag for Stortinget om situasjonen for Hydro i Brasil. 
 

Statsråden har selv bedt om å få holde redegjørelsen.

– I henhold til Stortingets forretningsorden ønsker jeg å gi en muntlig redegjørelse for Stortinget om statens eieroppfølging og andre forhold, skriver næringsministeren i et brev til Stortinget.

Det har i vinter vært mye oppmerksomhet rundt situasjonen ved Alunorte i Brasil, der Norsk Hydro er majoritetseier. I midten av februar ble det registrert mer enn 200 millimeter nedbør i Barcarena-regionen i Pará i løpet av tolv timer, og Hydro er anklaget for lekkasjer som kan ha ført til forurenset drikkevann.

En føderal domstol har besluttet at et pålegg fra slutten av februar om halvering av produksjonen ved aluminiumsraffineriet står ved lag.

Hydro har selv lagt fram to rapporter som konkluderer med at de ikke har vært miljøskadelige utslipp ved anlegget. Samtidig har produksjonskuttet bidratt til om lag 450 millioner kroner av det negative kvartalsresultatet som ble lagt fram i slutten av april på 1,1 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.