ELBIL

Reuters: Tesla vil produsere Model Y neste år

I ferd med å hente inn leverandøranbud.

En sniktitt på Model Y. Tesla slapp dette bildet i juni 2017.
En sniktitt på Model Y. Tesla slapp dette bildet i juni 2017. Bilde: Tesla
Marius ValleMarius ValleJournalist
12. apr. 2018 - 10:12

Tesla har som mål å starte produksjon av sin neste bilmodell, SUV-en Model Y, i november neste år, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De viser til kilder som angivelig har kjennskap til planene. Tesla har ikke ønsket å kommentere opplysningene, skriver Reuters. Tesla skal ifølge kildene allerede nå ta i mot innledende bud på leverandørkontrakter. 

De skal ha sendt ut forespørsler om informasjon, kalt «Request for Information» eller RFI. Det skal gi mulige leverandører en viss idé om hva Tesla har behov for. Det skal sette i gang tilbudsprosessen fra leverandørene.

Denne delen av prosessen settes vanligvis i gang omtrent mellom 24 og 30 måneder før produksjonen. I dette tilfellet ser det ut til at Tesla er omtrent 18 måneder unna produksjonsstart.

Aggressivt

En av Reuters' kilder sier at det er en aggressiv plan, men at det er mulig å gjennomføre. Det er kjent at Model Y skal bygges på samme plattform som Model 3, noe som kan være nøkkelen til kortere planleggingsfase.

Tesla Model 3 utstilt i Genève. <i>Foto:  Marius Valle</i>
Tesla Model 3 utstilt i Genève. Foto:  Marius Valle

Teslas RFI skal ifølge en av Reuters' kilder være spesielt tynn, med få detaljer. Det skal for eksempel ikke være noen indikasjoner på hvor stort produksjonsvolumet skal være.

Hvor mange biler Tesla i tilfelle vil klare å levere er uvisst. De har allerede lansert lastebilen Semi og en ny sportsbil kalt Roadster. Begge skal i produksjon i løpet av de neste to årene.

Om opplysningene stemmer, ser det ut til at Tesla forsøker å utnytte interessen for Model 3, som har vært i produksjon siden i fjor sommer.

Over 2000 biler i uken

Tesla har ikke greid å holde produksjonstakten på nivået de opprinnelig indikerte, men skal nå være  oppe i over 2000 biler i uken. Den totale produksjonen av Model 3 skal ifølge Bloomberg være noe over 15.000 biler i skrivende stund.

Det skal være rundt 500.000 forhåndsbestilte biler. Om Tesla klarer å øke produksjonen til 5000 biler i uken, vil de klare å levere omtrent 250.000 biler i året. Teslas mål er å komme opp på dette nivået i løpet av andre kvartal i år.

Tesla har tidligere sagt at produksjonskapasiteten ved deres fabrikk i Fremont i California ligger på 10.000 biler i uka. Om Model Y også skal være en bil som gir Tesla volum vil de trolig trenge å etablere en ny fabrikk. Tesla har imidlertid ikke sagt noe om hvilke planer de eventuelt har for dette.

Det er imidlertid ventet at Tesla skal etablere en fabrikk i Kina i nær fremtid.

  • Les flere saker om elbil.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.