MARITIM

Rekonstruerte KNM Helge Ingstads bevegelser

Passerte på trygg avstand.

De to fartøyene KNM Roald Amundsen og Sola TS passerte hverandre på trygg avstand da de gjennomførte en observasjonsseilas natt til tirsdag.
De to fartøyene KNM Roald Amundsen og Sola TS passerte hverandre på trygg avstand da de gjennomførte en observasjonsseilas natt til tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
2. apr. 2019 - 05:14

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS.

De to skipene passerte hverandre på trygg avstand, melder NRK.

Undersøkelsen av ulykken med tankskipet Sola TS og fregatten KNM Helge Ingstad har pågått for fullt siden ulykkesnatten 8. november i fjor.

Observasjonsseilasen natt til tirsdag ble gjort for å bidra til en enda bedre forståelse av hendelsesforløpet, for både politiet og Havarikommisjonen. Målet var, ifølge Havarikommisjonen, å gjennomføre den under forhold mest mulig like dem som var ved ulykkestidspunktet.

Det er allerede innhentet store mengder informasjon gjennom samtaler med alle involverte, befaring av den forliste fregatten og i form av tekniske og elektroniske data.

Undersøkelsen av ulykken med tankskipet Sola TS og fregatten KNM Helge Ingstad har pågått for fullt siden ulykkesnatten 8. november i fjor. <i>Foto:  Marit Hommedal / NTB scanpix</i>
Undersøkelsen av ulykken med tankskipet Sola TS og fregatten KNM Helge Ingstad har pågått for fullt siden ulykkesnatten 8. november i fjor. Foto:  Marit Hommedal / NTB scanpix
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.