BYGG

Regjeringen vil bruke en halv milliard ekstra på å sikre viktige "objekter" mot terror

I statsbudsjettet for 2019 vil regjeringen bevilge totalt 535 millioner kroner ekstra til Heimevernet, Forsvaret og politiet. På bildet er barrierer designet som gatemøbler utenfor Kulturdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet i Grubbegata i Oslo.
I statsbudsjettet for 2019 vil regjeringen bevilge totalt 535 millioner kroner ekstra til Heimevernet, Forsvaret og politiet. På bildet er barrierer designet som gatemøbler utenfor Kulturdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet i Grubbegata i Oslo. Foto: Tuva Strøm Johannessen
3. okt. 2018 - 08:27
I statsbudsjettet for 2019 vil regjeringen bevilge totalt 535 millioner kroner ekstra til Heimevernet, Forsvaret og politiet.
 

Dersom regjeringens budsjettforslag går gjennom, får Heimevernet 130 millioner, Forsvaret 216 millioner og politiet 188 millioner kroner i nye midler, skriver Aftenposten.

Knusende rapport

Politiets ekstra midler skal i hovedsak gå til Politidirektoratets plan for å sikre skjermingsverdige objekter i løpet av 2020. 

– Dette kommer i tillegg til forslaget om å bevilge 148,2 millioner kroner til datasentre og 865,3 millioner kroner til nytt beredskapssenter på Taraldsrud, sier justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Både statsminister Erna Solberg (H), Wara og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) var kalt inn på teppet til kontrollkomiteen i august etter Riksrevisjonens knusende rapport om myndighetenes mangelfulle sikring av viktig infrastruktur mot terror og angrep.

I høringen i august sa Solberg at feilene var rettet opp i budsjettproposisjonene for 2017 og 2018. Hvordan statsministeren definerer begrepet «rettet opp» er blant tingene kontrollkomiteen vil ha svar på i en lukket høring som blir holdt 22. oktober.

I mellomtiden, mandag 8. oktober, skal finansminister Siv Jensen (Frp) legge fram forslag til statsbudsjett for 2019, der blant annet den nye satsingen på sikring vil presenteres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.