INDUSTRI

Regjeringen på læretur

Tore Stensvold
4. nov. 2008 - 12:00

ÅLESUND: Næringsminister Sylvia Brustad åpnet tirsdag Verftskonferansen 2008 med å love at regjeringen er klar med enda flere hjelpetiltak dersom det skulle bli nødvendig.

Mens statsråden sto på talerstolen og snakket til 367 representaner for den maritme industrien under Verftskonferansen 2008, satt statsminister Jens Stoltenberg på flyet til Ålesund for å møte sin næringsstatsråd.

Sammen dro de deretter på besøk til bedrifter i den maritime klyngen på Sunnmøre. Målet var å få direkte innblikk i bedriftenes problemer som følge av finansuroen.

Lover mer

Næringsministeren påpekte at regjeringen på fredag økte lånerammen til Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) fra 50 til 60 milliarder kroner som et strakstiltak.

Les også: Bred enighet rundt krisen
– Bruk mer penger

- Vi er klar over at situasjonen fortsatt er vanskelig. Skulle det vise seg at nødvendig med ytterligere tiltak, er vi villige til å stille opp med mer, sa Brustad.

Blant annet viste hun til at regjeringen vil se på muligheter for å stille byggelån til verfta for å sikre drifta slik at skip kan ferdigstilles.

Skjønte alvoret

-Skipsverfta har en ordreserve på 65 milliarder kroner. Vi hører at en tredel av skip i ordre rundt om i verden avbestilles på grunn av sviktende finansiering. Regjeringen følger denne situasjonen meget nøye, sier Brustad.

- Ett av tre skip blir avbestiltStein Jarle Olsen

Ifølge direktør Knut Sunde i Norsk Industri fikk regjeringen en vekker i møtet med næringslivet på fredag.

- Det er bra at statsministeren og Næringsministeren kommer seg ut til bedriftene og får høre direkte fra dem at det ikke står så bra til. Da skjønner de forhåpentlig alvoret i situasjonen, sier Sunde til TU.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.