BYGG

Rapport: 804 broer i Frankrike står i fare for å rase sammen

Regjeringen bestilte granskning. 

En arbeider inspiserer området rund Morandi-broen i Genova, som raste sammen tirsdag forrige uke.
En arbeider inspiserer området rund Morandi-broen i Genova, som raste sammen tirsdag forrige uke. Foto: AP / NTB scanpix
20. aug. 2018 - 05:00
804 broer i Frankrike er i elendig stand og står i fare for å rase sammen i løpet av de nærmeste årene, viser en ny granskningsrapport. Granskningen er utført på oppdrag for den franske regjeringen, og resultatet er publisert i avisen Journal du Dimanche.
 

En tredjedel trenger reparasjoner

Ifølge granskningen har om lag 4.000 av Frankrikes 12.000 broer som driftes av staten, behov for reparasjoner. Av disse er 804 i så dårlig stand at de står i fare for å rase sammen i løpet av få år, dersom det ikke bevilges midler til nødvendig vedlikehold.

Granskningen har ikke omfattet broer som er privateid eller som lokale myndigheter har vedlikeholdsansvar for. Også mange av disse er preget av forfall og manglende vedlikehold.

President Emmanuel Macron og hans regjering har allerede lovet å øke bevilgningene til infrastruktur, og bro-granskningen ble bestilt for flere måneder siden.

Men etter brokollapsen i Genova denne uken, der minst 43 mennesker mistet livet, har presset økt på franske myndigheter om å ta tak i problemet og forhindre at lignende ulykker skjer i Frankrike.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.