OLJE OG GASS

Politiet etterforsker brann på nytt produksjonsskip fra Asia

Unormalt mange granskninger på samme tid.

Både politiet, Petroleumstilsynet og operatøren forsøker å finne ut hva som skjedde da det tok fyr ombord på den nybygde Petrojarl Knarr i Nordsjøen.
Både politiet, Petroleumstilsynet og operatøren forsøker å finne ut hva som skjedde da det tok fyr ombord på den nybygde Petrojarl Knarr i Nordsjøen. Bilde: BG Group
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
24. mars 2015 - 18:18

Politiet har opprettet undersøkelsessak etter Petrojarl Knarr-brannen. Det bekrefter politioverbetjent Åslaug Høgemark som leder Nordsjø- og miljøseksjonen i Rogaland politidistrikt overfor Teknisk Ukeblad.

Også Petroleumstilsynet og operatøren har bestemt seg for å granske brannen.

Produksjonen på Petrojarl Knarr Nå produserer Helge Lunds nye selskap olje fra Knarr-feltet . Knarr-feltet er bygget ut med det flytende produksjonsskipet Petrojarl Knarr, som selskapet leaser av Teekay.

Les også: Splitter nye Gudrun fikk helidekk fra Kina. Nå har det slått sprekker

Bygget i Sør-Korea

Produksjonsskipet er bygget av Samsung Heavy Industries i Sør-Korea for Teekay

Ptil ønsker ikke å gå inn på om de spesielt kommer til å vektlegge at det er en brann på en ny innretning som granskes.

– Foreløpig vet vi lite om det som har skjedd. Målet med granskingen er å finne frem til årsakene til at dette skjedde. Både utløsende og bakenforliggende årsaker, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet.

Brannen ble oppdaget 24. mars klokken 01:45. Brannen oppstod i et HVAC-rom (Heating, Ventilation and Air Conditioning) på 4. dekk på innretningens forskip, ifølge Petroleumstilsynet.

Les også: Her sendes 10 kilowatt trådløst

Syv granskinger

Teknisk Ukeblad omtalte tidligere denne måneden at Petroleumstilsynet har Kommer det én alvorlig hendelse til, må Petroleumstilsynet vurdere ressursene . Petrojarl Knarr-granskingen kommer på toppen av dette.

– Det er utfordrende, granskingene kommer på toppen av den daglige driften av Petroleumstilsynet. Og det er unormalt at det pågår så mange granskinger samtidig, sier Midttun.

Petrojarl Knarr-granskingen er den syvende granskingen som Ptil nå jobber med.

Les også: Slik lages verdens raskeste hjul

Produksjonen fortsatt nede

Operatøren vet fremdeles ikke hva brannårsaken er.

– Det er etablert et granskningsteam med representanter fra Teekay og BG Group som skal finne årsaken til brannen, forteller Hans Olav Holmen, ledelsesrepresentant i beredskapslaget til BG Group i Norge til Teknisk Ukeblad.

Han opplyser at produksjonen på skipet fortsatt er nede.

Det var 100 personer om bord på Petrojarl Knarr da hendelsen skjedde. Personell mønstret livbåtene, ifølge Petroleumstilsynet. Brannen ble oppgitt å være slukket klokken 02:28. Ingen ble skadet under brannen.

Les også:

Her står Goliat-plattformen på verdens største løfteskip  

Denne gigantplattformen tåler jordskjelv, 44 minus og 18 meter bølger

Her er flest ingeniører sagt opp det siste året  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.