Pentagon: Norsk tankskip ble angrepet i Rødehavet

Skipet unngikk så vidt å bli truffet i et droneangrep i Rødehavet lørdag kveld, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Kjemikalie-/oljetankeren M/V Blaamanen unngikk så vidt å bli truffet av en drone, skriver Centcom.
Kjemikalie-/oljetankeren M/V Blaamanen unngikk så vidt å bli truffet av en drone, skriver Centcom. Foto: Hansa Tankers
24. des. 2023 - 08:52

Ved 20-tiden lokal Jemen-tid mottok det amerikanske militærets regionale kommando (Centcom) meldinger fra to skip i den sørlige delen av Rødehavet om at de var under angrep. Det skriver Centcom på meldingstjenesten X (tidligere Twitter) natt til søndag.

– M/V Blaamanen, en kjemikalie-/oljetanker som seiler under norsk flagg, er norskeid og norsk-operert, unngikk så vidt å bli truffet av en Houthi-drone. det ble ikke meldt om skader på personer eller ødeleggelser, skriver Centcom.

Det andre fartøyet, M/V Saibaba, en oljetanker som har eiere i Gabon og seiler under indisk flagg, meldte at den ble truffet av en drone. Heller ikke om bord på denne ble noen personer rammet.

USS Laboon patruljerer i denne delen av Rødehavet. Marinefartøyet svarte på nødsignalene fra begge skipene, opplyser Centcom, som viser til at de to angrepene lørdag kveld er det 14. og 15. mot sivil skipsfart fra Houthi-opprørerne i Jemen siden 17. oktober.

Også det amerikanske marinefartøyet var under angrep. Fire droner var på vei mot skipet, men alle ble skutt ned, ifølge Centcom, som også opplyser at Houthi-bevegelsen skjøt to raketter mot farvannet der fartøyene befant seg lørdag kveld.

Jagerfly fra hangarskipet Dwight D. Eisenhower deltok i nedskytningene.
Les også

Amerikanske styrker skjøt ned droner og raketter i Rødehavet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.