SAMFERDSEL

Oslofjordtunnelen blir stengt i flere uker

Skadene er betydelige.

To personer ble evakuert ut av Oslofjordtunellen etter at en lastebil med papir begynte å brenne ca. to kilometer inn i tunellen fra Drøbaksiden
To personer ble evakuert ut av Oslofjordtunellen etter at en lastebil med papir begynte å brenne ca. to kilometer inn i tunellen fra Drøbaksiden Bilde: NTB Scanpix
6. mai 2017 - 09:37

To personer ble reddet ut etter at en lastebil begynte å brenne fredag kveld. Ingen av dem fikk alvorlige skader.

– Det er store skader på tunnelen, og det er mye som må gjøres før den kan åpnes igjen. Blant annet er lysarmaturene ødelagt over en strekning på 500 meter. Isolasjonen har brent og er smeltet inntil brannstedet, og det må trolig asfalteres på nytt, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt.

Oslofjordtunnelen blir stengt i minst to til tre uker, opplyser Statens vegvesen. 

– Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne tunnelen igjen om to til tre uker. Det er vår vurdering nå, etter å ha kartlagt skadeomfanget, opplyser avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

– Det utviklet seg ekstrem varme som følge av brannen i lastebilen. Dette medførte blant annet store skader på tunnelhvelvingen, kabler i tunnelen, isolasjonen bak hvelvingen og veidekket, sier Karbø.

Vegvesenet starter reparasjonsarbeidet lørdag ettermiddag. Inntil videre vil det være omkjøring via Oslo eller ferje mellom Horten og Moss fram til tunnelen åpnes igjen.

Avhør lørdag

Operasjonsleder Jan-André Delbeck sier:

– Vi skal avhøre lastebilsjåføren med tolk lørdag. Undersøkelser av lastebilen vil trolig bli foretatt over helgen, sier Delbeck lørdag morgen.

Natt til lørdag gjorde både Kripos, Havarikommisjonen og lokalt politi tekniske undersøkelser inne i tunnelen. Etter hvert startet også arbeidet med å rydde tunnelløpet for biler. I tillegg til lastebilen som brant er det store skader på en annen lastebil som sto tett inntil den.

- Finner årsaken

Havarikommisjonen mener de trolig kommer til å finne årsaken til brannen som oppsto i Oslofjordtunnelen etter at en lastebil tok fyr inne i tunnelen fredag.

– Vi har vært i tunnelen før vraket ble fjernet og har gjort observasjoner. Funnene tyder på at vi kan finne brannårsak. Vi får informasjon fra politi, brannvesenet og Statens vegvesen i løpet av dagen, og går videre med saken over helgen, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i Havarikommisjonens veiavdeling morgen.

Oslofjordtunnelen er en undersjøisk veitunnel som krysser Oslofjorden mellom Akershus og Buskerud. Den er 7.306 meter lang.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.