OLJE OG GASS

OMVs oppfølger på Wisting var tørr

Leiv Eiriksson boret tørt på Wisting Alternative.
Leiv Eiriksson boret tørt på Wisting Alternative. Bilde: Ocean Rig
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
30. okt. 2013 - 08:25

Et leterush i Barentshavet har siden sensommeren og tidlig høst gitt betydelige resultater for oljeselskapene. Både Lundin, Statoil og OMV har gjort hydrokarbonfunn som er av betydelig interesse.

Ikke bare har funnene blitt gjort i nye områder, og med nye letemodeller, men funnene har også vært av solide størrelser.

Et av disse funnene var Wisting, gjennom prospektet Wisting Central, som ligger i det tidligere urørte Hoop-området. Her ble det gjort et funn som kan være på opp mot 165 millioner fat olje.

Tørr brønn

Da brønnen var ferdig boret, flyttet riggen Leiv Eiriksson seg et par kilometer for å bore prospekt nummer to; Wisting Alternative.

Boringen av brønnen er ifølge Oljedirektoratet (OD) nå i ferd med å avsluttes. Og OD klassifiserer brønnen som tørr.

– Brønnen er boret omlag fem kilometer nordvest for oljefunnet Wisting Central og omlag 170 kilometer nordøst for Johan Castberg. Det ble påtruffet reservoarbergarter i Kobbe- og Snaddformasjonene, men med dårligere reservoaregenskaper enn forventet. Brønnen klassifiseres som tørr, med spor av petroleum, skriver OD.

Administrerende direktør i OMV Norge, Berhard Krainer, forteller Teknisk Ukeblad at Wisting Alternative-brønnen var en høyrisikobrønn, som på mange vis skiller seg ut fra funnbrønnen fra tidligere i høst.

– Partnerskapet hadde en forpliktelse til å bore til 2400 meter. Grunnet sikkertekniske årsaker ble det valgt å bore to brønner, den ene dedikert til det grunne reservoaret, Wisting Central, og deretter flytte riggen fem kilometer for å bore det dype reservoaret, Wisting Alternative, sier Krainer.

Les også: Nå pepres Barentshavet med brønner

Høyrisiko

Nå skal OMV og partnerne planlegge veien videre for Wisting Central-funnet.

– Vi er jo selvfølgelig litt skuffet over at vi ikke fant noe på denne brønnen. Det var det vi håpet på. Men samtidig visste vi at sjansen for å treffe var mye lavere her. Dette var en høyrisikobrønn.

– Nå skal vi gå sammen i lisensen for å se hva vi skal gjøre videre. Det er andre prospekter i lisensen, men vi må som sagt gå sammen og bli enige. Vi trenger uansett mer sikkerhet og bekreftelse i området før vi kan bestemme oss for veien videre, sier Krainer.

Les også:

Utslipp fra ny Statoil-brønn kan gå rett til iskanten

Søknad i grevens tid kan ha sikret Yme mot skattesmell

Oljevarsler fikk sparken på dagen  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.