ENERGI

Oljefagforbund mener Petroleumstilsynets direktør må gå av

Etter kritikken fra Riksrevisjonen.

Oljearbeiderforgreningen Safe i Equinor mener at tilsynssjefen i Petroleumstilsynet må gå av. Bakgrunnen er rapporten fra Riksrevisjonen, hvor det ble avdekket flere kritikkverdige funn omkring tilsynets oppfølging av helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel.
Oljearbeiderforgreningen Safe i Equinor mener at tilsynssjefen i Petroleumstilsynet må gå av. Bakgrunnen er rapporten fra Riksrevisjonen, hvor det ble avdekket flere kritikkverdige funn omkring tilsynets oppfølging av helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix
11. feb. 2019 - 08:14

Oljearbeiderforeningen Safe i Equinor mener at direktør Anne Myhrvold i Petroleumstilsynet (Ptil) må gå av etter refs fra Riksrevisjonen.

Det skriver Dagens Næringsliv.

– Vi ønsker at regjeringen ikke gir Anne Myhrvold ytterligere tillit utover åremålet som går ut nå i vår. Petroleumstilsynet trenger å bygge ny tillit, fornyet tillit i politikken, næringen og vernetjenesten, sier nestleder Owe Ingemann Waltherzøe i Safe i Equinor.

Bakgrunnen er Riksrevisjonens undersøkelse av Ptils tilsyn i oljesektoren, hvor det ble avdekket flere kritikkverdige funn om tilsynets oppfølging av helse, miljø og sikkerhet på norsk sokkel.

Nå mener oljefagforeningen Safe i Equinor at undersøkelsen bør få konsekvenser.

Fagforeningen mener at Ptil har tatt arbeidsgivernes side under oljekrisen og nedbemanningsrunder. De tillitsvalgte er samtidig kritisk til at tilsynssjefens mann og venninne er Equinor-ansatte.

– Det er beklagelig at de oppfatter oss slik – at tilliten til Petroleumstilsynet er svak. Det er klart at tillit er noe man opptjener. Jeg er opptatt av å få til en situasjon hvor vi absolutt har tillit både blant fagforeningene og tillitsvalgte, sier Myhrvold til avisen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.