NYE VEIER

Nye Veier utsetter tre prosjekter inntil videre

Men to nye strekninger av E6 kommer snart ut i markedet.

Anette Aanesland, adm. dir. for Nye Veier.
Anette Aanesland, adm. dir. for Nye Veier. Foto: Liv-Unni Tveitane/Nye Veier
30. mai 2022 - 14:31

Nye Veier skal gjennomføre konkurranser for tre strekninger på E6 den nærmeste tiden. I tillegg ønsker selskapet å ta prosjekter på Rv13 og E136 i Romsdalen ut i markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

Disse E6-strekningene skal ut i markedet:

Dessuten planlegger Nye Veier at to enkeltprosjekter, riksvei 13 i Vestland og E136 fra Dombås til Vestnes, skal sendes ut i markedet «i den kommende tiden». Konkurransene vil komme i år og starten av neste år, heter det i pressemeldingen.

Disse prosjektene utsettes 

Nye Veier har tidligere i år presentert en rekke prosjekter som skal lyses ut i år. Nå er det klart at det blir endringer.

E39 Mandal-Lyngdal, E18/E39 Ytre Ring og E39 Bue-Ålgård utsettes inntil videre, heter det i meldingen.

Når disse tre prosjektene blir lyst ut vil blant annet avhenge av prosjektenes kostnadsnivå sett i sammenheng med selskapets totale likviditet, som det blir forklart.

Gapte for høyt

– I januar gikk vi ut med en plan for 2022 om sju nye kontrakter i markedet. Dette viste seg i ettertid å være for ambisiøst. Vi ser nå at prosjekter der kontraktene er signert, har hatt betydelig utgiftsvekst. Dette er blant annet en konsekvens av svært høye råvarepriser globalt. I tillegg er det stor usikkerhet knyttet til den videre utviklingen på både råvarepriser og den kapasiteten hos våre leverandører vi er avhengig av, sier adm. dir. i  Nye veier, Anette Aanesland, i meldingen.

Hun understreker i pressemeldingen at selskapet har full produksjon i temmelig lang tid framover i de mange prosjektene som er startet.

– Jeg vil også understreke at selskapet arbeider med å holde kostnadene nede i prosjektene, særlig i de som nå er under planlegging. I den situasjonen vi alle er i nå, er dette viktigere enn noensinne, sier Aanesland i meldingen.

Modne strekninger

Strekningene som går ut i markedet karakteriseres som modne, og i et par av disse har forberedende arbeider allerede startet opp.

Bjørn Børseth er direktør for kontrakt og marked i Nye Veier. <i>Foto:  Nye Veier</i>
Bjørn Børseth er direktør for kontrakt og marked i Nye Veier. Foto:  Nye Veier

– I tillegg er de ikke så omfattende og komplekse som en del av de øvrige strekningene i porteføljen vår. Vi mener de prosjektene vi nå går ut i markedet med, ikke er de som er mest utsatt for kostnadsøkninger på viktige innsatsfaktorer som eksempelvis stål, sier Aanesland i meldingen.

Planen for konkurransene

Direktør for kontrakt og marked i Nye Veier, Bjørn Børseth, sier i meldingen at konkurransen for bygging av ny E6 Storhove-Øyer går som planlagt. Fristen for kvalifikasjon var 20. mai.

– Konkurransen om E6 Berkåk-Vindåsliene kommer i midten av september med kvalifikasjonsfrist 3. november. Deretter følger riksvei 13 i november, trolig sammen med et mindre prosjekt på E136 i Romsdalen. Sørelva-Borkamo er ventet ut i markedet januar 2023, med kvalifikasjonsfrist 15. februar, forklarer Børseth i meldingen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
Konsernsjef Thor Gjermund Eriksen peker på syv effekter som Bane Nor jobber med for å oppnå allerede i år.
Les også

Dette lover Bane Nor å levere i år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.