Etter et besøk i april har Arbeidstilsynet nå gitt en rekke pålegg til ett av selskapene som jobber med det nye Sotrasambandet.
Tilsynet avdekket 96 brudd på reglene om samlet arbeidstid gjennom en uke, 13 brudd på overtidsbestemmelsene og fem brudd på samlet daglig arbeidstid hos underentreprenør Crane Norway West, skriver Bergens Tidende.
Ikke alle bruddene skjedde i forbindelse med byggingen av veiprosjektet.


Brudd på arbeidsmiljøloven
Noen av feilene tilsynet fant i prosjektet var imidlertid at en arbeidstaker jobbet over 90 timer på én arbeidsuke. Snittet for vedkommende var 89 timer i uken for perioden januar til september 2024.
En annen arbeidstaker jobbet 36 timer overtid i løpet av en uke, mens seks arbeidstakere jobbet mer enn 20 timer overtid i løpet av en uke.
De fant også at en arbeidstaker jobbet 19 timer i løpet av ett døgn, samt brudd på reglene om daglig arbeidsfri.
En person hadde på det verste bare fire timer arbeidsfri i løpet av 24 timer.
– Vi ser alvorlig på de bruddene Arbeidstilsynet viser til. Vi har en arbeidsplass der alle våre ansatte har et trygt, sunt og bærekraftig arbeidsmiljø. Vi gjør alt som er nødvendig for å sikre at arbeidstiden er i samsvar med loven og våre egne verdier, sier HR-leder Tom Furland i Crane Norway Vest til BT.

Danmark: Jukset med asbestprøve på skandalerammet byggeplass
Vurderer bot
Marita Scott i Arbeidstilsynet sier det er en klar sammenheng mellom arbeidstid og risiko for arbeidsulykker og helseskade.
– Når vi avdekker alvorlige brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser, vil saker vurderes for overtredelsesgebyr, sier hun til avisen.
Det er ikke første gang Arbeidstilsynet avdekker feil og mangler i det enorme veiprosjektet.
I fjor leverte tilsynet en omfattende rapport som avdekket både manglende rapportering, uønskede hendelser og dårlige kontrakter hos underleverandøren Tecozam.
Også året før resulterte et uanmeldt besøk på byggeplassen til underentreprenør Sotra Link Construction til en knusende rapport. Den gang viste til både manglende tillitt, fryktkultur og seksuell trakassering på arbeidsplassen.

Sverige forbyr bussene Norge har kjøpt