HAVVIND

Norske ministre til New York for å se på Equinors havvindpark

Næringsministeren skal se på havneområdet til Equinor, der utstyr til vindturbinparkene skal settes sammen. Parkene skal levere strøm til 1,6 millioner husstander i New York.

Næringsminister Jan Christian Vestre vil vi forene krefter med USA for å nå de globale klimamålene.
Næringsminister Jan Christian Vestre vil vi forene krefter med USA for å nå de globale klimamålene. Foto: Foto: Øyvind Myge, Nærings- og fiskeridepartementet
6. des. 2021 - 20:30

Equinor er valgt til å forsyne delstaten New York med havvindkraft i en av de største tildelingene for fornybar energi i USA noensinne.

Denne uka drar næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) til USA sammen med olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) og kronprinsen.

Næringsministeren skal til New York og se på det planlagte havneområdet til Equinor hvor utstyr til vindturbinparkene skal settes sammen. Disse skal etter planen levere strøm til 1,6 millioner husstander i New York.

På møteplanen står også samtaler med kongressmedlemmene Suzan DelBene og Rick Larson, senator Sheldon Whitehouse og Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi.

– Norsk næringsliv har teknologi og løsninger på flere av de utfordringene USA og Norge samarbeider om å løse, sier næringsministeren i en pressemelding.

USA investerer milliarder i Norge hvert år. Vestre sier at han er opptatt av å posisjonere norsk næringsliv for bærekraftige investeringer. 

–  Vi er ledende innen offshoreteknologi og dermed langt fremme når det gjelder utvikling av havvind-, batteri- og hydrogensatsinger. Norge er en aktiv og konstruktiv partner for USA for bærekraftig omstilling og teknologiske løsninger på klimautfordringene, sier Vestre.

Les også

Nikolai Astrup ønsker å delprivatisere Statkraft

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.