ELBIL

Nissan Leaf imponerer i kollisjonstest

Første modell ut i ny og strengere sikkerhetstest.

Fra kollisjonstesting av Nissan Leaf
Fra kollisjonstesting av Nissan Leaf
25. apr. 2018 - 11:01

Nye Nissan Leaf selger i rekordhøyt tempo i Norge. For alle de nye eierne kommer det i dag en gladsak fra Brussel:

Leaf har nettopp vært gjennom den tøffeste testen Euro NCAP noen gang har gjennomført - og klart seg med bravur. 

Nå vises den fram: Her er elbilutgaven av BMW X3

Nytt testregime

Nissan Leaf tildeles fem stjerner akkurat som første generasjon fikk i 2011. Den gang var dette den første elbilen som mottok høyeste skår.

– Forbrukere er i ferd med å vende seg bort fra konvensjonelle biler, særlig diesel, og bilprodusentene investerer tungt i elbiler og hybrider. Nye Leaf er et godt eksempel på at utvikling og satsing på nye drivlinjer og miljøvennlig teknologi ikke behøver å komme på bekostning av sikkerhetsarbeidet, skriver den europeiske testorganisasjonen.

Nissan Leaf 2018 får høyeste skår av Euro NCAP, akkurat som 2011-modellen fikk.

2018-modellen av Leaf er den første modellen som blir testet under Euro NCAPs nye og strengere testregime. Blant annet testes og vurderes nå i større grad enn før etter krasjscenarioer som involverer myke trafikanter. Leaf skårer godt blant annet som følge av systemet for syklistdeteksjon kombinert med autobrems («AEB-Cyclist»).

Rekordsalg

Nissan Leaf

Pris: fra 246.000 kr

Lengde/bredde/høyde:4.480/1.790/1.540 mm

Vekt: 1.578 kg

Motstandskoeffisient: 0,28 Cd

Lasterom: 435 l

Ytelse: 110 kW/320 Nm

Batteri: 40 kWh

Rekkevidde: 378 km (NEDC)

Hurtiglading: 50 kW

Ifølge elbil.no ble det registrert hele 2.172 Nissan Leaf i Norge i mars. På dette tidspunktet hadde Leaf så langt i 2018 en markedsandel på ni prosent blant de førstegangsregistrerte personbilene.

Ifølge elbil.no har det aldri blitt registrert flere eksemplarer av en enkeltmodell på én måned her til lands. For fire år siden ble det registrert 1.493 Tesla S som da slo rekorden Ford Sierra satte i mai 1986 med 1.454 registrerte nybiler.

Teknisk Ukeblad har hatt med Nissan Leaf på vintertest. Her gjorde den det på mange områder bra, men skuffet med relativt høyt forbruk, i hvert fall ifølge de målingene vi gjorde.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.