KARRIERE

Nå kommer batterifagskolene. Slik blir tilbudet

Pilotstudiet starter neste høst og skal uteksaminere Norges 60 første batterifagarbeidere i 2024. Da vil behovet straks være på flere tusen, om fabrikkene følger egne tidsplaner.

Fagskolen i Viken etablerer batterifagskole i samarbeid med fagskoler flere steder i landet, inkludert i nærheten av de kommende batteri-fabrikkene. Øverst fra venstre: Morrow Batteries i Arendal, Freyr Batteries i Mo i Rana, prosjektleder Tommy Hvidsten, Beyonder-sjef Svein Kvernstuen i produksjonslokalet på Forus.
Fagskolen i Viken etablerer batterifagskole i samarbeid med fagskoler flere steder i landet, inkludert i nærheten av de kommende batteri-fabrikkene. Øverst fra venstre: Morrow Batteries i Arendal, Freyr Batteries i Mo i Rana, prosjektleder Tommy Hvidsten, Beyonder-sjef Svein Kvernstuen i produksjonslokalet på Forus. Foto: Morrow, Freyr, Fagskolen i Viken, Beyonder
3. jan. 2022 - 05:00

I en batterifabrikk er flesteparten av de ansatte, minst halvparten og opp mot 80 prosent, operatører, fagarbeidere og ingeniører. Med tre konkrete batterifabrikker under planlegging i Norge, vil det om få år være behov for flere tusen ansatte i disse fabrikkene, dersom de blir bygget som planlagt.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.