KARRIERE

Nå kan du sjekke ingeniørlønna

Nito lanserer egen lønns-app.

Nito vil gjøre ingeniører mer bevisste på markedsverdien deres.
Nito vil gjøre ingeniører mer bevisste på markedsverdien deres. Bilde: Håkon Jacobsen
Roald RamsdalRoald RamsdalJournalist
23. okt. 2012 - 16:52

Ingeniørorganisasjonen Nito lanserte i dag en smarttelefonapplikasjon med lønnskalkulator som kan regne ut hvordan din lønn er i forhold til andre ingeniører med samme bakgrunn.

Applikasjonen er ifølge Nito basert på lønnsdata fra over 70.000 medlemmer.

I appen kan du taste valg på følgende variabler: Sektor, kjønn, arbeidsområde, region og ansiennitet. Dersom du så taster inn din egen lønn, får du vite hvordan du ligger an i forhold til snittet.

Les også: Derfor øker siviløkonomene lønnen mer enn sivilingeniørene

Ser markedsverdien

Dersom du for eksempel velger privat sektor, mann, IT/datatjenester, Oslo og Akershus, samt en ansiennitet på 10-14 år, fortaller appen deg at gjennomsnittslønnen er 567.047 kroner, basert på 204 innmeldte.

– At vi er åpne og deler våre lønnsdata, gjør at ingeniører der ute kan få en vurdering av sin markedsverdi, sier Per Ole Hansen, forhandlingsleder i Nito.

Han mener at bevisstgjøring av lønnsdata i en lønnskalkulator kan være minst like viktig for arbeidsgiver som for arbeidstaker.

– Dersom en ingeniør oppdager at han eller hun ligger et stykke under snittlønnen, kan vedkommende søke nye arbeidsmarker, og arbeidsgiver kan miste viktig kompetanse, forklarer Hansen.

Les også: Her er Norges rikeste ingeniører

Gir bistand

Nito gir også én krone til Ingeniører Uten Grenser(IUG) for hver gang appen blir lastet ned.

– Det var viktig for oss å gi appen en merverdi ut over fordelene den gir medlemmene våre, og Ingeniører Uten Grenser gjør en viktig jobb som vi i Nito støtter, forteller app-prosjektleder Kristoffer Moene Rød.

Applikasjon er tilgjengelig for både iPhone og Android.

Les også:

Se hvor mye ingeniørutdanningene får

Slik er Kinas ingeniører

Disse ingeniørene trues på jobb

Nordmenn er de mest karrierekåte i Europa

Her lønner utdanningen seg mest  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.