Nå kan du sjekke ingeniørlønna

Nito lanserer egen lønns-app.

Nå kan du sjekke ingeniørlønna
Nito vil gjøre ingeniører mer bevisste på markedsverdien deres. Bilde: Håkon Jacobsen

Ingeniørorganisasjonen Nito lanserte i dag en smarttelefonapplikasjon med lønnskalkulator som kan regne ut hvordan din lønn er i forhold til andre ingeniører med samme bakgrunn.

Applikasjonen er ifølge Nito basert på lønnsdata fra over 70.000 medlemmer.

I appen kan du taste valg på følgende variabler: Sektor, kjønn, arbeidsområde, region og ansiennitet. Dersom du så taster inn din egen lønn, får du vite hvordan du ligger an i forhold til snittet.

Les også: Derfor øker siviløkonomene lønnen mer enn sivilingeniørene

Ser markedsverdien

Dersom du for eksempel velger privat sektor, mann, IT/datatjenester, Oslo og Akershus, samt en ansiennitet på 10-14 år, fortaller appen deg at gjennomsnittslønnen er 567.047 kroner, basert på 204 innmeldte.

– At vi er åpne og deler våre lønnsdata, gjør at ingeniører der ute kan få en vurdering av sin markedsverdi, sier Per Ole Hansen, forhandlingsleder i Nito.

Han mener at bevisstgjøring av lønnsdata i en lønnskalkulator kan være minst like viktig for arbeidsgiver som for arbeidstaker.

– Dersom en ingeniør oppdager at han eller hun ligger et stykke under snittlønnen, kan vedkommende søke nye arbeidsmarker, og arbeidsgiver kan miste viktig kompetanse, forklarer Hansen.

Les også: Her er Norges rikeste ingeniører

Gir bistand

Nito gir også én krone til Ingeniører Uten Grenser(IUG) for hver gang appen blir lastet ned.

– Det var viktig for oss å gi appen en merverdi ut over fordelene den gir medlemmene våre, og Ingeniører Uten Grenser gjør en viktig jobb som vi i Nito støtter, forteller app-prosjektleder Kristoffer Moene Rød.

Applikasjon er tilgjengelig for både iPhone og Android.

Les også:

Se hvor mye ingeniørutdanningene får

Slik er Kinas ingeniører

Disse ingeniørene trues på jobb

Nordmenn er de mest karrierekåte i Europa

Her lønner utdanningen seg mest