ENERGI

Nå jakter Equinor ansatte med en ny type kompetanse

Det blir stadig mer å gjøre på Equinors avdeling for fornybar energi. Selskapet trenger flere ingeniører, teknikere og forretningsutviklere.

Finner vi ikke riktige kandidater, ansetter vi dem ikke, sier HR-leder innen nye energiløsninger, Dana Bernstein.
Finner vi ikke riktige kandidater, ansetter vi dem ikke, sier HR-leder innen nye energiløsninger, Dana Bernstein. Foto: Equinor
29. sep. 2019 - 10:29

Nå ruller selskapet ut en kampanje for å tiltrekke seg flere folk, men det er ikke hvem som helst de vil ha.

– Hovedmålet er å finne diamanter som vil jobbe med fornybar energi og som vil hjelpe oss med å vokse framover. Vi er på jakt etter kompetanse innen nye energiløsninger som kan utfylle den kompetansen vi allerede har i selskapet. Finner vi ikke riktige kandidater, ansetter vi dem ikke, sier HR-leder innen nye energiløsninger, Dana Bernstein.

Flere storkontrakter

I forrige uke fikk Equinor oppdraget med å bygge verdens største havvindpark, Dogger Bank, som skal forsyne 4,5 millioner husstander i Storbritannia med strøm. Tidligere i sommer kapret selskapet en storkontrakt for å utvikle vindparken Empire Wind utenfor New York.

– Rekrutteringen var besluttet allerede før vi kjente utfallet på Empire Wind og Dogger Bank. Vi forventer en betydelig vekst innen fornybar energi fremover, særlig innen havvind. I dag er flesteparten som jobber med fornybar energi i Norge. Mange av de nye stillingene vil være i Norge, men også internasjonalt, i Storbritannia, Polen og USA, som er Equinors hovedmarkeder for havvind, sier Bernstein.

Selskapet trenger blant annet flere ingeniører innenfor energilagring, offshorestruktur, drift og vedlikehold, forretningsutvikling og prosjektutvikling, men også teknikere på vindinstallasjonene offshore.

Fornybaravdelingen vokser

Som et klimatiltak tester togselskapet Great Western for tiden batteridrevne tog som skal erstatte dieseltog innen 2040, noe som vil gi betydelig større klimagevinst dersom strømmen til batteriene er utslippsfri.
Les også

Mindre bruk av gass ga lavere britiske utslipp

Blant de 20.000 ansatte i Norges største selskap, er avdelingen for «Nye energiløsninger» fortsatt å regne som en dråpe i havet. Totalt har den 260 ansatte, men dette skal nå økes med 20–25 personer i løpet av året.

– Dette er innenfor forretningsområdet for nye energiløsninger, men på de forskjellige prosjektene jobber det langt flere folk og vi benytter kompetanse fra hele bredden i organisasjonen. Internt er det rundt 2.000 ansatte som bidrar direkte i fornybarporteføljen vår. Det er et godt eksempel på hvordan olje- og gasskompetansen er overførbar til fornybarprosjekter, sier Bernstein.

Birgitte Ringstad Vartdal tok over som konsernsjef i Statkraft 1. april i år.

Foto: Arash A. Nejad
Les også

Statkraft ser etter nye eiere til fjernvarmen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.