ELBIL

Nå får BMW i3 større batteri

Og du kan få større batteri til den gamle i3-en din.

BMW oppdaterer batteripakken i i3.
BMW oppdaterer batteripakken i i3. Bilde: BMW
Marius ValleMarius ValleJournalist
3. mai 2016 - 10:27

I høst ble det kjent at BMW gikk med planer om å øke batterikapasiteten til elbilen i3. Nå har de offentliggjort detaljene.

2017-utgaven av i3, som kommer i salg i løpet av året, får en relativt stor kapasitetsøkning, fra 22 til 33 kilowattimer. Altså 50 prosent mer kapasitet.

Høyere energitetthet

Kapasitetsøkningen skyldes ene og alene høyere energitetthet i battericellene. De fysiske målene til batteripakken er uforandret, skriver BMW i en pressemelding. 

Rekkevidden økes tilsvarende batterikapasiteten, med 50 prosent. Det gir i3 en rekkevidde på 300 kilometer. Da er det selvsagt snakk om NEDC-tall. 

I det virkelige liv ligger de fleste biler en plass rundt 30 prosent lavere enn dette, så skal vi spekulere vil vi tippe en praktisk rekkevidde på 210 kilometer.

Til sammenligning har dagens modell en NEDC-rekkevidde på 190 kilometer.

Kan bestilles nå

Prisen starter på 262.500 kroner, ifølge BMWs norske pressemelding. Nye i3 kommer til Norge i august, men kan bestilles nå.

Om du allerede har en i3, og skulle ønske at bilen din gikk litt lenger, melder BMW at de tilbyr oppgradering av batteriet.

Norske priser er ikke kjent, men ifølge pressemeldingen estimerer de en pris på 7000 euro. Det inkluderer verken moms eller montering. Altså 64.722 kroner, som med moms blir drøyt 80.000 kroner.

Det nye batteriet blir også tilgjengelig i versjonen med rekkeviddeforlenger, som ikke akkurat er noen storselger her i landet. Denne utgaven har fått 25 prosent større bensintank.

Ny lader

En ny ladeløsning skal før øvrig sørge for at bilen kan lades med inntil 11 kilowatt fra en trefase vekselstrømkontakt.

Ellers blir i3 nå tilgjengelig i en blåfarge som man hittil bare har fått i sportshybriden i8, og i to matte farger. Universell garasjeportåpner, sanntidstrafikk og komfortaksess er også gjort til standardutstyr på den nye utgaven av i3.

Kjent siden i høst

Det var BMW-sjef Harald Kruger som i et invervju med avisen Die Zeit i oktober i fjor sa at i3 skulle få større rekkevidde i år, ved at batteripakken skulle få større kapasitet.

Siden den gang har noen ytterst få detaljer blitt kjent, men det er altså først nå at oppgraderingen rent formelt er lansert.

Den eksisterende modellen vil fortsatt være i salg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.