SAMFERDSEL

Nå blir førerkortet digitalt

Vegdirektoratet sender de nødvendige regelendringene ut på høring.

Samferdselsminister Jon Georg Dale lover at det digitale førerkortet skal være fullverdig for bruk i Norge. I utlandet må du fremdeles ha med deg fysisk førerkort.
Samferdselsminister Jon Georg Dale lover at det digitale førerkortet skal være fullverdig for bruk i Norge. I utlandet må du fremdeles ha med deg fysisk førerkort. Foto: Tor Livius Midtbø/Samferdselsdepartementet
7. mars 2019 - 14:21

Førerkortet kan bli digitalt i løpet av 2019. Det skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding som ble sendt ut i dag. Vegdirektoratet sender nå på høring forslag til de regelendringene som er nødvendige for å legge til rette for å digitalisere førerkortet.

– Det digitale førerkortet skal for nasjonal bruk være et fullverdig førerkort. Det betyr at det vil være tilstrekkelig å ha det liggende på mobilen – som de fleste uansett alltid har med seg, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i pressemeldingen.

Han mener dette vil gjøre hverdagen enklere for bilistene, samtidig som myndighetene får mer oppdatert informasjon enn det fysiske førerkortet gir i dag.

Et frivillig supplement

Det digitale førerkortet vil være tilgjengelig via for eksempel mobiltelefon og vil være et frivillig, gratis supplement til dagens fysiske førerkort. Det vil fremdeles bli utstedt fysisk førerkort, både til de som får førerkort for første gang, og ved fornying.

Det fysiske førerkortet må fremdeles tas med ved kjøring i utlandet.

Den tekniske løsningen for det digitale førerkortet blir utviklet for å ivareta hensyn særlig til trygghet, design, brukervennlighet og personvern, skriver departementet, som har som mål at publikum skal kunne ta det digitale førerkortet i bruk i løpet av høsten 2019.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.