SAMFERDSEL

Mulig at Nordlandsbanen kan åpnes igjen mandag

Eksperter er på vei til ulykkesstedet.

Nordlandsbanen er sperret mellom Namsskogan og Majavatn. Togselskapet Vy har satt opp pendlerbus for passasjerer forbi ulykkesstedet. Bane Nor er usikre på når banen er åpnet igjen, men i beste fall kan det skje på mandag. Foto: Bane Nor / NTB scanpix
Nordlandsbanen er sperret mellom Namsskogan og Majavatn. Togselskapet Vy har satt opp pendlerbus for passasjerer forbi ulykkesstedet. Bane Nor er usikre på når banen er åpnet igjen, men i beste fall kan det skje på mandag. Foto: Bane Nor / NTB scanpix Foto: Bane NOR/NTB Scanpix
26. juli 2019 - 09:59

Bane Nor har sendt eksperter til Namsskogan for å vurdere når Nordlandsbanen kan åpnes igjen etter at godstoget, som sporet av torsdag, rev opp skinnegangen.

– Vi håper at banen kan bli åpnet, og at vi er i gang igjen, mandag, men det er veldig vanskelig å si før vi har helt oversikt over skadeomfanget, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor.

Prognosen fra Bane Nors eksperter er klar lørdag kveld, og da kan man si mer sikkert når Nordlandsbanen kan åpnes igjen. Når man vet hvor mange meter av skinnegangen som er ødelagt, starter reparasjoner og gjenoppbyggingen.

Et bergingstog som skal flytte på godstoget, er på vei. Statens havarikommisjon er også på vei til avsporingsstedet i tillegg til Bane Nors egen undersøkelsesenhet. 

Les også

Godskonteinere veltet ned mot Namsen

Nordlandsbanen er stengt mellom stasjonene Namsskogan og Majavatn etter at et godstog sporet av torsdag ved 17-tiden. Lokføreren, som var den eneste på godstoget, kom uskadd fra hendelsen. En rekke godskonteinere ligger veltet ned mot elva Namsen som følge av avsporingen.

40 beboere ble evakuert og E6 ble stengt i mange timer mens eksperter undersøkte en av godskonteinerne som inneholdt acetylen. Siden linja er ødelagt, kjører togselskapet Vy passasjerene forbi ulykkesstedet med pendlerbuss.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.