PODKAST

Mot en bærekraftig prosessindustri

Bruken av fossile ressurser skal ned, innovasjon og produktutvikling opp og prosessindustrien skal fortsette å sysselsette masse nordmenn. Men hvordan?

Styreleder: Teknologidirektør i Elkem, Håvard Moe har vært styreleder i Prosess 21.
Styreleder: Teknologidirektør i Elkem, Håvard Moe har vært styreleder i Prosess 21. Foto: Odd Richard Valmot
11. feb. 2021 - 20:30

Prosessindustrien er en veldig stor arbeidsgiver i Norge. Et stort antall bedrifter er plassert over hele landet, gjerne etablert fordi tilgangen på fornybar kraft har vært rikelig. De er det vi kaller hjørnesteinsbedrifter og skaper store ringvirkninger. Dette er såkalt kraftkrevende industri. De bruker omtrent halvparten av den fornybare strømmen vi produserer, men også veldig mye fossile ressurser til både kraft og som kjemisk råstoff.

Nå har selskapene tatt en titt på seg selv og hva de kan bidra med i jakten på å bli mer bærekraftig og øke verdiskapningen. 

Prosessindustrien har stort potensial til å bli mer bærekraftig. Den kan effektivisere, utnytte ressurser fra skogen og jobbe med nye produkter som batterier og batterimaterialer. 

I dag snakker vi med styreleder i Prosess 21, Teknologidirektør i Elkem, Håvard Moe.

Teknisk Sett: Moberg & Valmot

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett.

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Elbil – Teknisk sett

TU har også startet podkast om elbiler. Elbil – Teknisk sett vil vanligvis publiseres hver tirsdag ettermiddag, og er tilgjengelig både som rent lydopptak og med video på TU.no.

Her finner du Elbil – Teknisk sett:

Illustrasjon av FPS Waal - nå døpt H2 Barge 2. Lekteren tarb 190 containere.
Les også

Kutter 3000 tonn CO2 i året

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.